Jens Morissens komt naar Racing: “Deze stap wil ik écht zetten”

Racing heeft Jens Morissens aangetrokken. De centrale middenvelder verlaat Oppuurs, waar hij de voorbije drie jaar actief was.

“Ik ben beginnen te voetballen in de jeugd van Rupel Boom. Via Willebroek-Meerhof ben ik bij SK Beveren terechtgekomen”, doet Jens het relaas van zijn voetballeven.

“In Beveren zijn we kampioen geworden bij de U14. Daarna volgde een periode bij KV Mechelen, waar ik geteisterd werd door blessures. Ik ben teruggekeerd naar Beveren, waar ik tot de reserven gebleven ben en de overgang naar Waasland-Beveren meegemaakt heb.”

“Daarna volgden Westerlo, Sint-Niklaas en Mariekerke. Op mijn 18, 19 jaar ben ik dus in 1e provinciale terechtgekomen. Bij Mariekerke heb ik veel pech gehad en daarom ben ik even afgezakt naar 3e provinciale, waar ik bij Puurs weer zin in het voetbal gekregen heb. Zo heb ik de overstap gemaakt naar Oppuurs, waar ik nu drie jaar in 1e provinciale gespeeld heb.”

“Racing is stap in de juiste richting”

“Maar mijn ambitie is altijd veel groter geweest. In die optiek is RC Mechelen een goeie stap in de juiste richting.”

“En dat is het ook qua supporters, natuurlijk. Dat is het eerste dat opvalt als je tegen Racing speelt: die achterban. Met Oppuurs speelde ik twee jaar geleden tegen Racing en al die fans, nu is het voor mij hele eer om vóór Racing te mogen spelen.”

“Wat ik me van die twee wedstrijden herinner? Dat we op Racing 0-1 voorgekomen zijn met een doelpunt van mij (lacht). Uiteindelijk werd het 1-1, al hadden we die match even goed zwaar kunnen verliezen. Het was een hold-up van Oppuurs. Op Oppuurs herinner ik me dat er ook veel Racing-volk aanwezig was. Dat publiek is echt een twaalfde man.”

“Box to box”

“Mijn lievelingspositie is de 8, box to box. Maar ik kan ook als 6 en centraal in de verdediging spelen. Daar, achterin, heb ik de laatste jaren eigenlijk het meeste gestaan, al stond ik na de winterstop weer een rijtje hoger in het middenveld. En zo ben ik in het oog gesprongen bij Racing.”

“Mijn voornaamste kwaliteiten zijn mijn duelkracht en het feit dat ik graag meters maak. Ik ben niet de meest technische speler, al sta ik op dat vlak mijn mannetje wel. Ik speel graag in de diepte en ben ook kopbalsterk.”

“Op Racing zal volgend seizoen veel concurrentie zijn, maar ik wil de strijd aangaan. Ik heb eventjes over mijn transfer nagedacht, want ik was gelukkig bij Oppuurs. Ik had er goeie vrienden, wat in het voetbal zeldzaam is. Dat zal ik missen, maar ik wil deze stap op mijn 25e écht zetten.”

“Het wordt een zware reeks, maar Racing wil er voor gaan”

“Van de spelersgroep van volgend seizoen ken ik doelman Vinnie Frans, waar ik in Boom mee op school zat. Met de nieuwe spits Kurt Weuts heb ik in Sint-Niklaas enkele matchen gespeeld. Nils Van Delm ken ik nog van bij Willebroek-Meerhof. Voor de rest ken ik wel een aantal namen, maar niemand persoonlijk.”

“Het zal volgend seizoen een zware reeks worden. Er zijn heel wat clubs, bijvoorbeeld De Kempen, Lille, Nijlen, Ternesse, die het iedereen moeilijk kunnen maken. Tegen Racing spelen is voor veel clubs al een motivatie op zich, maar dat maakt het ook leuk voor Racing zelf.

“Ik kijk er enorm naar uit. Ik wil mijn plaats in het elftal veroveren en voor de prijzen spelen. Ik wilde met Oppuurs ook promoveren. We speelden 2 eindrondes in 3 jaar, maar jammer genoeg was de ambitie er niet groot genoeg. Bij Racing merk ik die ambitie wel, ik merk dat Racing voor de titel wil gaan.”

Jens, van harte welkom op Racing!


De (voorlopige) A-kern voor 2019-2020:
– Wout Kerckhofs
– Bram Kerckhofs
– Nils Van Delm
– Indy Van Bulck
– Alec Mertens
– Sabri Hmouda
– Niels Mariën
– Dean Doncos
– Arno Robert
– Kurt Weuts (Wijgmaal, 2e amateur)
– Yaron Coen (Duffel, 2e amateur)
– Lars Geysels (Heist, 1e amateur)
– Kevin Eyeson (Lille, 1e prov)
– Vinnie Frans (Woluwe Zaventem, 3e amateur)
– Kaj Knipping (2 Acren, 2e amateur)
– Nick Van der Zyp (Wetteren, 3e amateur)
– Gregory Carrez (Berchem, 2e amateur)
– Lee Roy De Keersmaecker (Kontich, 1e prov)
– Thomas Weydisch (Grimbergen, 1e prov)
– Jens Morissens (Oppuurs, 1e prov)

Noot: Racing heeft de samenwerking met Kevin Yagan beëindigd. Hij zal volgend seizoen dus niet meer voor groen-wit spelen.