Jens Heyvaert wil snel weer voetballen: “Want we hebben nog veel ambitie”

Over een tweetal weken zouden de groepstrainingen weer opgestart worden, met het oog op een herstart van de competitie medio februari. Jens Heyvaert zit op hete kolen om eraan te beginnen.

“Ik hoop heel hard dat we straks effectief onze activiteiten kunnen hervatten, want ik mis het voetbal heel hard”, zegt Jens, die tot de stillegging van de competitie half oktober een van de dragende krachten was in het middenveld.

“Of ik er echt in geloof? Dat is moeilijk te zeggen. Maar ik ga er wel vanuit dat het gebeurt. Precies daarom ben ik al een tijdje heel hard aan het trainen.”

“Ik houd me strikt aan het loopschema dat de coach ons gaf en doe daarnaast kracht- en stabiliteitsoefeningen. Ik zal scherp staan. Geen extra kilogram, tenzij spieren. Ik let daar heel hard op. De coach moet niet bang zijn.”

Van alles naar niets

Het is intussen 2,5 maand geleden dat de spelers elkaar nog zagen. “Als je elkaar 4 keer per week ziet en je valt van het ene moment op het andere terug op 0, dan is dat heel raar”, zegt Jens.

“Af en toe worden nog berichtjes uitgewisseld in onze whatsappgroep, dat wel. Maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als in normale omstandigheden.”

“Puur voor mezelf was het heel spijtig dat alles stilgelegd werd, want ik voelde me goed. Ik had ook het gevoel dat we op weg waren om als ploeg iets te betekenen in onze reeks. 6 op 12 had 9 op 12 moeten zijn en dan hadden we nu mee op kop gestaan.”

“De bedoeling is om nog een mooi seizoen te draaien. Net voor de start van het seizoen hebben we daar in de spelersgroep over gepraat bij de eerste kennismaking. Wat toen gezegd is, blijft intern. Ik ga daar nu dus geen plaats op plakken, maar er is ambitie.”

“Dat we begin oktober onze thuismatch tegen Termien met 2-6 verloren is in die optiek pijnlijk. Maar het was tegelijk zeer confronterend en heeft ons wakker geschud. Onze reactie een week later in Beringen was zeer goed. Mentaal hebben we ons daar dus prima van hersteld.”

“Komt erbij dat we enkele geblesseerde jongens zoals Yannick Put en Wout Kerckhofs zullen kunnen recupereren. Dat zijn heel belangrijke pionnen in onze ploeg en maakt ons dus alleen maar sterker.”

Jens met een vuistje voor Kurt Weuts na een doelpunt (lees verder onder de foto):

Een bubbel van 4

Een deel van de bevolking zit door de coronapandemie werkloos thuis, of is gedwongen om voltijds thuis te werken. Voor Jens Heyvaert ligt dat anders.

“Ik ben altijd kunnen blijven gaan werken. Ik werk als ingenieur voor Colruyt en voor ons bedrijf is het sinds de uitbraak van het virus drukker dan ooit. Ik werk afwisselend thuis en op de firma.”

“Voor mij is dat een groot geluk, want ik ben iemand die niet graag stil zit. Maar voorzichtig zijn is de boodschap, want je wil natuurlijk niet ziek worden of iemand anders ziek maken.”

“Mijn ouders hebben trouwens allebei corona gehad. Ze hebben heel hard afgezien, wat een extra les was. Je moet echt opletten.”

Met Kerstmis en Nieuwjaar houdt Jens het uiteraard rustig, noodgedwongen. “Ik vier de feestdagen op het gemakje thuis, in onze bubbel van 4.”

Jens, bedankt voor het gesprekje en hopelijk tot snel op de Racing!

Vrijdag, op 1 januari, publiceren we ons grote nieuwjaarsinterview met voorzitter François De Keersmaecker.