fbpx

Jens Heyvaert speelt ook volgend seizoen in de Racing-kleuren

Jens Heyvaert heeft zijn contract met de club voor een seizoen verlengd.

Jens streek in de zomer van 2019 neer op OVK. Hij is momenteel aan zijn 4e seizoen bezig bij Racing. Volgend seizoen snijdt hij dus al zijn 5e jaar bij ons aan.

“Er zat een optie in het nieuwe contract dat ik vorig jaar bij Racing ondertekend had en de club heeft die optie gelicht”, vertelt Jens.

“Uiteraard ging ik daarmee akkoord (lacht). Het heeft geen seconde in mijn hoofd gespeeld om de club te verlaten.”

“Het wordt mijn 5e jaar op Racing. Dat is inderdaad lang, het langste verblijf dat ik al bij een club beleefd zal hebben. Bij Londerzeel zat ik “maar” 4 jaar.”

“Als het ergens goed is, moet je er niet vertrekken. En ik zit goed bij Racing, heel goed. Deze contractverlenging was als het ware een natuurlijk proces.”

“Ik heb tot nu toe op Racing alleen maar leuke dingen meegemaakt. De twee promoties uiteraard, en zeker ook de match op Jong KV Mechelen enkele weken geleden, waar we met 0-1 wonnen.”

Hoe beleef je het huidige seizoen?

“We werken heel hard, maar niemand klaagt daarover. Met coach Greg Vanderidt is er een heel goeie verstandhouding: wat hij vraagt, dat doen wij.”

“We hebben een loopprogramma meegekregen dat we tot 2 januari moeten volgen. En dat volgen wij allemaal goed op. Ik vind dat zelfs plezant, zo’n programma. Begin januari zal er snel zijn en dan beginnen we aan de voorbereiding op de match tegen Lyra-Lierse.”

Wat is de ambitie dit seizoen? Is de eindronde haalbaar?

“Op zich wel, maar dan zal alles ook een beetje moeten meezitten. We spelen in elk geval altijd om te winnen. Wat je kan meepakken, moet je meepakken.”

“Maar op zich is de eindronde geen thema in de kleedkamer, dus als we dat niet halen, is dat geen ramp.”

“Je moet de club op bepaalde momenten ook even rustig laten groeien. Dat gebeurt nu.”

“Is de ambitie volgend seizoen om zeker mee te dingen naar promotie? Zoveel te beter! Dat kunnen we als groep aan. Versterking mag er altijd komen, dat maakt iedereen nog wat scherper.”

“Het is wel belangrijk dat er jongens komen die goed in de groep passen. Want we hangen heel goed aan elkaar en dat is een van onze sterktes.”

Jens, leuk dat je nog minstens 1 jaar blijft. Veel succes!

imoya