Jens De Paepe: “Tijd dat we weer één blok vormen”

De A-kern van Racing heeft er enkele woelige dagen opzitten. Na het vertrek van de volledige trainersstaf is de rust op OVK nu stilaan aan het terugkeren.

Zondagnamiddag, na de nederlaag op Lyra-Lierse, bood T1 Greg Vanderidt zijn ontslag aan, gevolgd door de aankondiging van zijn twee assistent-trainers dat ook zij Racing Mechelen verlaten.

Marc Ghys kreeg de taak toebedeeld om voor opvolging te zorgen. Geen makkelijke opdracht in het midden van het seizoen, maar daar draait onze sportief manager zijn hand niet voor om.

In afwachting van een nieuwe sportieve staf zal Marc Ghys deze week de trainingen zelf leiden, samen met Werner De Smet en Hans Verbeeck.

Marc zal zaterdagavond ook als coach op de bank zitten tijdens de topper tegen Bocholt (klik hier om dat artikel te lezen).

“Ontslag kwam binnen, maar we moeten vooruit”

Jens De Paepe, een van de meest ervaren spelers en een van de sterkhouders in de selectie, blikt terug op de voorbije dagen.

“Zelf voelde ik onder Greg Vanderidt al enkele weken dat het niet meer helemaal hetzelfde was als ervoor. Maar op Jong KV, half januari, speelden we een goeie match. Ik dacht: dit is het kantelpunt, de trein is weer vertrokken”, zegt Jens.

“De week erna werd de match tegen Hades afgelast, waarna we zondag op Lyra-Lierse verloren. Onze eerste helft was slappekes, na de rust waren we de evenknie van onze tegenstander, maar voelde je toch dat het heel moeilijk zou worden om die match te winnen. Je hoorde het gemor bij de supporters…”

“Uiteindelijk was het dan toch een verrassing dat Greg na de match zijn ontslag aankondigde. Dat heeft iedereen in de kleedkamer geraakt. Zelf heb ik 4 jaar onder Greg gespeeld, eerder al bij Rupel Boom. Dus persoonlijk kwam dat bij mij ook binnen.”

“Hoe ik naar zijn periode kijk? Vorig seizoen zijn we in ons eerste seizoen in 2e amateur in de middenmoot geëindigd en wonnen we enkele mooie wedstrijden, waaronder de twee derby’s. Dat was dus geslaagd.”

“Dit seizoen zijn we goed gestart, daarna liep het minder met die 2 op 15. Maar we draaien nu nog altijd mee in de top 5, dus op zich is dat qua positie in de rangschikking ook niet slecht.”

“Maar de coach vond blijkbaar dat de limiet bereikt was. Dus hebben we afscheid moeten nemen. Dat was een emotioneel moment, want je werkt elke dag samen. Maar anderzijds weet je dat dit in voetbal kan gebeuren en mag je hier niet te lang bij blijven stilstaan. Racing moet vooruit, wij moeten vooruit.”

Marc Ghys als tussenpaus

En dus stapt Marc Ghys woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond opnieuw het veld op als T1. Tijdelijk, tot er een nieuwe trainer aangesteld is.

Jens: “Marc is ene van ons. Iemand die als sportief manager dicht bij de groep staat en weet wat er leeft. Hij staat altijd klaar om te helpen, het is schitterend dat hij deze taak nu op zich wil nemen.”

“Marc, Hans en Werner moeten nu het volle vertrouwen krijgen van de spelersgroep en de supporters. Hans kennen we nog als onze vroegere T2 en Werner kennen we ook allemaal vanuit de beloften en de jeugdwerking. Deze drie mensen brengen een pak ervaring mee.”

“Het zal speciaal zijn als Marc ons zijn eerste training geeft, maar we zijn er allemaal van overtuigd dat hij dit perfect zal sturen. Het is nu vooral aan ons, spelers, om op te staan. Koppen omhoog en zaterdag tegen Bocholt met ons hart spelen.”

“Bocholt is aan een goeie reeks bezig en heeft duidelijk de ambitie en de kern om op de eindronde te mikken. Ook dat is voor ons een extra motivatie om zaterdag de 3 punten thuis te houden.”

“Het is belangrijk dat we de negativiteit kunnen verdrijven, want als je in de top 3 of top 5 staat en je krijgt veel kritiek, dan is dat soms moeilijk om te plaatsen. Het is tijd dat we weer één blok vormen: spelers en supporters. Dat is altijd de grote kracht van Racing geweest.”

“Zelf hoop ik natuurlijk dat we zaterdag die belangrijke stap kunnen zetten: veel volk op OVK in de topper, veel ambiance in de tribunes en een spelersgroep die er 200% invliegt. En dat een fenomeen als Marc Ghys op zijn manier ook weer dat positieve en bruisende leven in de club brengt.”

Bedankt voor de babbel, Jens, en veel succes zaterdag!

Praktische info:
– Racing-Bocholt zaterdag om 20u op OVK
– de loketten en poorten gaan open om 18u30
– je kan hier online ook al een ticket voor deze topper kopen
– het klassement: Racing staat op 5e plaats, Bocholt op de 3e

Mahla
Mahla