“Invoering van licenties in 2e amateur begint slachtoffers te eisen”

Racing gaat zaterdagavond – opnieuw in eigen huis – op zoek naar een 4e opeenvolgende driepunter.

Herentals is de tegenstander. Met 19 punten uit evenveel wedstrijden staan de Kempenaars netjes op een 10e plaats in de rangschikking. We vroegen Dave De Herdt hoe hij de wedstrijd heeft voorbereid.

Coach, een ontspannen week na de overwinning tegen Ternesse?

“Ontspannen is veel gezegd. De sfeer is goed, maar dat is al een heel seizoen zo.”

“Maandag heeft de basisploeg van de match tegen Ternesse een loopschema gehad. Met al de andere spelers hebben we intensief gewerkt op het veld.”

“Dinsdag was de training goed, donderdag vond ik het dan weer minder. Dat heb ik de spelers ook laten weten. Ze waren er zichzelf van bewust dat het beter moest.”

“Maar van ontspanning is geen sprake. We hebben ons doel immers nog niet bereikt. Toch moet het aangenaam werken blijven voor iedereen.”

“Alle jongens hebben een job en dan is het altijd belangrijk om een goed evenwicht te vinden tussen fun en focus. Maar dat lukt over het algemeen goed: alle neuzen staan in dezelfde richting.”

Zijn er spelers die je zaterdagavond moet missen?

“Er zijn geen schorsingen en op Lee Roy De Keersmaecker na is iedereen fit. Lee heeft een ontsteking aan zijn heupbuiger, hij is twijfelachtig.”

“Jens Morissens is op de weg terug na zijn knieoperatie, maar voor hem komt de wedstrijd tegen Herentals nog iets te vroeg.”

Racing won in de heenronde met 0-3 op Herentals. Wat mogen we van die ploeg verwachten?

“Herentals is niet meer het team van toen. Door de terugkeer van Voorspoels winnen ze vooraan heel wat kwaliteit.”

“We zullen op onze hoede moeten zijn, maar dat is elke week zo, want ook voor Herentals is dit de match van het jaar.”

Intussen hebben heel wat clubs uit de amateurreeksen te kampen met financiële problemen. Er wordt hier en daar gezegd dat er daardoor wel eens meerdere ploegen uit 1e provinciale zouden kunnen promoveren, al is dat allemaal nog verre van officieel. Hoe kijk jij daar naar als coach?

“Het invoeren van de licenties in 2e amateur begint zijn eerste slachtoffers te eisen. De hoge lonen die de afgelopen jaren her en der te verdienen waren, gaan er stilaan ook uit.”

“Als je de toeschouwersaantallen van die clubs bekijkt, vraag je jezelf af hoe ze het allemaal kunnen betalen. Het financiële plaatje weegt serieus door…”

“Ik heb de afgelopen weken een aantal wedstrijden in 2e amateur gezien. Als je het spelniveau en de toeschouwersaantallen bekijkt, dan frons ik toch even met mijn wenkbrauwen.”

“Deze trend zet zich de komende jaren enkel en alleen maar door. Alleen de clubs met een visie en gezond verstand zullen standhouden.”

“Net die laatste 2 zijn op Racing aanwezig en tel daar dan onze supporters nog eens bij, dan ben ik ervan overtuigd dat Racing er goed voor staat.”

“Wat die extra stijgers betreft: ik ben daar niet mee bezig, ik heb daar geen controle over. Dat is voor de mensen van de KBVB.”

“Ik en de ganse groep focussen op onze prestaties, voor de rest zien we wel want er op ons afkomt. Nog 11 finales!”

Coach, bedankt voor de vooruitblik!
Supporters, allemaal present op OVK zaterdag om 20u!

Ruimte voor externe advertenties: