“Ik vrees dat we de meest gescoute ploeg van de reeks zijn”

Racing kon gisterenavond op Turk Sport voor de derde keer op rij een driepunter binnenhalen voor de Beker van Antwerpen.  Na afloop vroegen we de coach naar zijn bevindingen.

Coach, wat is jouw analyse van de wedstrijd?

“Ik vond ons goed starten, met als gevolg dat we ook snel scoorden. Maar nadien viel dat weg en kon Turk Sport gelijkmaken. Die goal moet ik nog eens herbekijken op de videobeelden om juist te kunnen inschatten hoe het mogelijk was dat ze dwars door onze as mochten lopen. Na de gelijkmaker vond ik ons enorm slordig aan de bal, weinig of geen beweging zonder bal en werden de verdedigende taken verwaarloosd. Dan vraag je om problemen.”

“Over de eerste helft was ik dus absoluut niet tevreden, en tijdens de rust heb ik dan ook mijn mening gegeven.”

“De tweede helft bewees nog maar eens waarom ik tijdens de rust terecht ‘not amused’ was. Met druk naar voor, veel beweging, snelle passing en constante dreiging vooraan. Dan zie je nog maar eens tot wat deze groep in staat is.”

Kan je tot nu toe tevreden terugblikken op deze voorbereiding?

“Ik zie een spelersgroep die weet waar ze mee bezig is, een groep die mee is met wat ik wil zien en me daar ook in volgt. Ik zie de oudere en ervaren spelers veel tegen de jongere spelers van de groep praten en we maken enorm veel plezier.”

“Binnen de technische staf en de spelersgroep heerst er al een enorme cohesie, iedereen wordt aanvaard zoals hij is. Er wordt op mijn vraag voor de wedstrijden voor de spelers gekookt, dit alles toont aan dat iedereen wil gaan voor een succesvol seizoen. Maar ondertussen weet iedereen ook dat we het niet cadeau zullen krijgen.”

We hebben nog twee weken de tijd om te sleutelen aan wat pijnpuntjes. Ik vind ons tempo aan de bal bij momenten nog te traag. De organisatie op stilstaande fases kan ook beter, maar met elke week een videoanalyse los je veel op, hier kunnen de spelers telkens veel uit leren. We zullen klaar zijn, maar dat zullen onze tegenstanders ook zijn. Ik vrees immers dat we de meest gescoute ploeg van de reeks zijn.”

 

Ruimte voor externe advertenties: