“Ik koop een abo om Racing te steunen”

De abonnementenactie van Racing draait op volle toeren. Eén van onze trouwe abonnees is Rudi De Mets, bekend als stadgids in Mechelen en al tientallen jaren een vaste klant bij groen-wit.

“In het seizoen 1957-1958 woonde ik mijn eerste match bij op Racing”, zegt Rudi. “Ik heb dat altijd onthouden, omdat tegenstander Sint-Truiden voor de aftrap een bak fruit aan de kapitein van Racing gaf. Sint-Truiden was immers net gepromoveerd naar eerste klasse.”

“Ik ging naar Racing kijken, omdat mijn vader een Racinger was. Het typische verhaal van vader-op-zoon dus, ja. Ik ben altijd naar OVK blijven gaan en ben groen-wit altijd trouw gebleven.”

“Hoogtepunt was behoud in eerste klasse”

Rudi heeft met Racing hoogte- en dieptepunten beleefd, zoals dat gaat in de sport. “Eén van de tofste herinneringen is zeker het behoud in eerste klasse, eind jaren 80”, zegt Rudi.

“Dat was de laatste match van de competitie in Lokeren, die we met 2-3 wonnen. Het was die wedstrijd erop of eronder. Het was erop. Dat was spektakel, echt fantastisch.”

“Een andere topherinnering is natuurlijk de 0-1 op KV Mechelen met het doelpunt van Kris Slachmuylders in het eerste seizoen van de derby’s in derde klasse.”

“Ik ging op dat moment wat minder naar Racing kijken. Ik weet nog goed dat ik in de auto zat, naar de match op de radio luisterde en de parking van sporthal IHAM opdraaide toen er afgefloten werd. Wat een moment!”

“Oei, daar is hij weer”

Je hebt een abonnement, maar komt niet altijd kijken? “Klopt. Ik koop elk jaar een abonnement van 180 euro voor de middentribune, hoofdzakelijk om de club te steunen, omdat ik vind dat Racing moet blijven bestaan en als compensatie omdat ik door andere bezigheden niet veel kan komen.”

“Omdat ik het druk heb met mijn gidstochten door de stad en De Plezante Wandeling, waarvan ik er alleen al in september 21 doe, ontbreekt me de tijd om veel matchen te bekijken.”

“Ik moet zeggen: in het verleden is het dikwijls gebeurd dat ik wél kwam kijken en dat uitgerekend op dat moment Racing verloor. Op den duur zeiden de mensen tegen mij: “Oei, daar is hij weer”.”

“Dan begin je te denken: breng ik ongeluk? Ik weet het, het is belachelijk, maar toch… Vorig seizoen was het ook zo. Ik ben toen gaan kijken op het veld van Leest, de enige match die ik zag. En Racing verloor toch wel, zeker! Dat was toen wel net in dat dipje van enkele nederlagen, dat daarna knap rechtgezet is.”

“Hopelijk een seizoen in de middenmoot”

“Ik volg Racing tegenwoordig vooral via de website en enkele Facebook-groepen. Dan durf ik ook wel eens commentaar te geven, maar zonder persoonlijk te worden. Verder kom ik in de week op OVK, om mijn papier en karton te brengen.”

“Ik denk dat het na de promotie geen gemakkelijk seizoen zal worden in 3e amateur, maar ik hoop wel dat we in de middenmoot zullen spelen. Als ik dan kom kijken en Racing zou verliezen, dan speelt het niet zo’n rol (lacht).”

“Wat me vorig seizoen opgevallen is? Dat we met Auguy Dondo een heel goeie speler in de ploeg hebben. Het zou goed zijn dat we van zijn kaliber 4 of 5 spelers rondlopen hadden.”

“Als ik iets voor Racing kan doen, dan doe ik dat”

Twee zomers geleden speelde Rudi de hoofdrol in de eerste abonnementenfilmpjes die Racing lanceerde. Samen met Mark Uytterhoeven pleegde hij een aanslag op de lachspieren. Het was een filmpje dat op youtube alleen al meer dan 23.000 keer bekeken werd.

“Ik heb geen seconde moeten nadenken om daar aan mee te werken”, zegt Rudi. “Als ik iets voor de Racing kan doen, dan doe ik dat.”

“Dat was heel plezant ook. Mark Uytterhoeven is een een toffe kerel. Die samenwerking verliep heel vlot. Er werden constant plaagstootjes uitgedeeld. Dat is een heel toffe dag én een mooi filmpje geworden.”

Bedankt voor de babbel, Rudi! En proficiat met jouw abonnement!

Klik op de link hieronder om het filmpje van Rudi en Mark Uytterhoeven nog eens te bekijken :

https://www.youtube.com/watch?v=79oR0NZEqaE