David Olensky keert terug naar Racing

Racing is zich in de laatste rechte lijn richting competitie nog aan het versterken. Met David Olensky tikt groen-wit een polyvalente middenvelder/verdediger op de kop. “Ik weet hoe de trainer werkt, want hij was nog mijn coach bij de beloften van Racing.”

De komst van David is voor Racing een budgetneutrale transfer. Met hem erbij beschikt de technische staf onder leiding van James Van Vaerenbergh over meer keuze in het middenveld (en de defensie).

David, jij hebt al wat Racing-watertjes doorzwommen, he?
“Juist. Ik heb jaren in de jeugd van Racing gespeeld, tot bij de beloften en eerste ploeg. Met de beloften ben ik destijds kampioen geworden, dat was toen met James Van Vaerenbergh (de huidige T1, nvdr) als onze coach.”

“Tijdens de winterstop van dat seizoen werd beslist dat ik mocht meetrainen met de A-kern, onder leiding van meneer Thierry Pister. Dat was die sterke ploeg die toen ook kampioen werd en naar 2e klasse promoveerde, met jongens als Megan Laurent en Rachid Hmouda.”

“Ik was bankzitter en ben een keer of 3, 4 mogen invallen. Toen Racing zeker was van promotie is de A-kern verder uitgebreid en versterkt en ben ik vertrokken. Ik ben bij Lyra terechtgekomen, met Tom Schipper als trainer. Een tactisch zeer sterke coach, echt een heel goeie trainer.”

“Na mijn Lyra-periode heb ik vorig seizoen voor Herentals gespeeld, in 3e amateur. We zijn naar 1e provinciale gedegradeerd. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en die heb ik met Racing Mechelen gevonden.”

Je kent James Van Vaerenbergh al een tijdje. Kun je hem eens omschrijven?
“Je wordt niet zomaar kampioen, maar dat is hij al wel een paar keer geworden in zijn carrière.”

“Ik weet hoe hij werkt: transparant, pittig en doelgericht. Hij is zeer duidelijk over het doel dat hij wil bereiken en is daarbij zeer direct: hij zegt altijd waar het op staat.”

Wat is jouw positie in het veld?
“Ik ben van nature een 6, de middenvelder net voor de verdediging dus. Maar ik kan ook iets offensiever, op de 8, uit de voeten. Vorig seizoen speelde ik dan weer vooral centraal in de verdediging bij Herentals, dus dat kan ook.”

“Ik weet wat ik in mijn mars heb. Mijn sterke punten zijn hard werken en mijn mentaliteit. En mijn ambitie. Ik kom naar Racing om met de club resultaten te boeken.”

Hoe ben je weer op Racing terechtgekomen?
“Ik heb één oefenwedstrijd meegespeeld, vorige week in Grimbergen. Vooraf was gezegd dat er op basis van die ene wedstrijd geen beslissing genomen zou worden over mij, maar na de match hebben ze toch meteen de knoop doorgehakt.”

“Ik heb vrijdag getekend en zal dinsdag een eerste keer met de groep meetrainen. Of ik dan fit ben? Zeker. Ik heb mijn conditie de voorbije maanden goed onderhouden, op het veld en in de fitness.”

“Ik heb me in de zomer beziggehouden met trainen en training geven. Ik ben nog maar 24, maar ik was samen met enkele vrienden die geen club hadden beginnen te trainen. Van een stuk of 4 jongens is dat groepje uitgegroeid tot een kleine 25 spelers, met onder meer Jordan Botaka, ex-STVV, en een jongen van Eindhoven uit de Nederlandse 2e afdeling erbij.”

“Ik gaf de trainingen op basis van wat ik van mijn eigen trainers geleerd heb en van wat ik opsteek uit boeken. Ik zoek heel veel op, omdat ik bezeten ben door het voetbal.”

Je hebt een Nederlandse tongval. Waar woon je?
“Ik ben in Nederland geboren, maar woon intussen al 12 jaar in Antwerpen aan de kaaien. Ik heb gewerkt geweest als supervisor bij PUMA, maar nu ben ik opnieuw aan het studeren. Ik zit in mijn 2e jaar marketing. Dat ga ik nu met voetbal combineren bij Racing Mechelen.”

Wat betekent Racing voor jou?
“Vorige week zag ik een gretige groep vol met jonge gasten. Het is belangrijk dat iedereen in zichzelf gelooft, dan kunnen we het ver brengen.”

“Als club is Racing voor mij een ambitieuze traditieclub met een heel legioen achter de spelers. Die supporters hebben uiteraard een rol gespeeld in mijn beslissing om naar OVK terug te keren.”

David, van harte welkom op Racing en maak er een fantastisch seizoen van!