“Ik heb heel veel slapeloze nachten gehad, maar we hebben de club gered”

In 2014 promoveerde Racing – eindelijk – van 3e naar 2e klasse. Om geld in het bakje te krijgen, leverde supporter Marvin een stunt van formaat. Bekijk de video in een nieuwe Racing Retro.

Racing had het in 2014 niet al te breed, maar slaagde er na 20 jaar toch in om na een lange en verbeten strijd een ticket voor 2e klasse te bemachtigen.

Omdat er geld nodig was, veel geld, bleven de groen-witte supporters niet bij de pakken zitten.

Marvin Christiaens is zo’n Racinger in hart en nieren. Op 4 mei 2014 klaarde hij een unieke klus.

Om zijn clubliefde in de verf te zetten, liep Marvin op twee barkrukken van zijn café in Kapelle-op-den-Bos naar het stadion van Racing. Een tocht van 12 kilometer, zonder een voet op de grond te zetten.

Een prachtige stunt die ook nog eens flink wat geld voor Racing opleverde, want supporters en bedrijven konden Marvin sponsoren.

“We hebben veel slapeloze nachten gehad, maar de supporters hebben de club gered”, zei een vermoeide Marvin bij zijn aankomst op OVK.

Racing zou dat seizoen in 2e klasse heel goed beginnen, maar na enkele maanden werd de financiële nood ondraaglijk en volgde een sportieve en organisatorische leegloop.

Met een schuldenberg van meer dan 1,5 miljoen euro stond het water aan de lippen…

VRT-Sportweekend maakte een reportage over de tocht van Marvin en de promotie (klik hier om de repo te bekijken op onze youtube-pagina).