fbpx

“Het collectief is onze sterkte”

Racing hield in de eerste competitiematch tegen Hoboken de drie punten thuis. Coach Dave De Herdt blikte na de match tevreden terug.

“We speelden een matige eerste helft. Je voelde de spanning onder de spelers voor de competitieopener met veel volk in de tribunes. Dit waren geen normale omstandigheden voor een wedstrijd in 1e provinciale. Je zag dat zelfs de ervaren spelers onder de indruk waren. We konden vroeg scoren maar gingen nadien in de fout en slikten de gelijkmaker. Nadien sloop er twijfel in de ploeg. Sommige jongens speelden onder hun niveau, we leden te veel balverlies, de linies stonden te ver uit elkaar en er was te weinig druk naar voor. Ik zag een half uur te weinig het voetbal dat we willen brengen.”

“Gelukkig spelen we wel een perfecte tweede helft. We scoren opnieuw vroeg en dat maakte het natuurlijk wel makkelijker, al denk ik dat we ook zonder die vroege goal hadden gewonnen. Mijn spelers speelden sterk en zetten veel druk vooruit. We gebruikten beter de ruimtes op de flanken en waren scherper in de duels. We bleven meer weg uit het drukbevolkte centrum en lieten de bal vlot van voet tot voet gaan. De supporters zagen dat de spelers er alles aan deden en gingen vol achter de ploeg staan. Dan zag je dat Hoboken het moeilijk kreeg en het niet meer kon belopen.”

“Positief is dat onze tweede spitsen vandaag hun doelpuntje meepikken, al maakt mij niet uit wij scoort. We hebben veel aanvallend geweld in de ploeg. Doncos scoorde moeilijk in de voorbereiding, maar is nu al voor de derde match op rij trefzeker. Volgende week is het misschien aan Weydisch en Carrez. We hebben voldoende kwaliteiten om niet alleen van onze tweede spitsen af te hangen. Onze sterkte zit in het collectief. Met deze kern kunnen we -zolang het er geen 4 of 5 zijn- enkele blessures opvangen. Vandaag heeft Morissens bijvoorbeeld de taak van Knipping fantastisch overgenomen. Ik wist dat hij niet ging ontgoochelen. Knipping heeft last van een zwevend stukje bot aan zijn knieschijf en was niet fit. Ik denk wel dat hij snel terug kan aansluiten bij de groep. Maar door onze brede kern gaan we zeker geen risico nemen.”

“Als je al die tevreden supporters zag na de match … Dat is iets dat we iedere week willen verwezenlijken. Je voelt dat de supporters ons aanvallend voetbal appreciëren. De spelers weten ook dat er nog Racingers zullen bijkomen als ze zo blijven spelen. Toch moeten we ook beseffen dat we iedere wedstrijd zullen moeten knokken en alle duels vol moeten aangaan. Te beginnen met volgende week, want dan wacht ons een zeer moeilijke wedstrijd.”