Gregory Carrez tekent bij tot 2022-2023: “We waren het snel eens”

Het nieuwe seizoen is nog niet van start gegaan of Racing kan over zijn A-kern al fantastisch nieuws melden .

Maandag heeft Gregory Carrez een nieuw contract met onze club ondertekend. De aanvaller lag nog vast tot het einde van komend seizoen, maar heeft daar nog eens 2 jaar extra aan laten vastknopen, dus tot 2022-2023.

“Het is allemaal zeer snel gegaan”, zegt Gregory. “Twee weken geleden was ik op Racing en had ik met de mensen van het sportieve beleid een gesprek over de toekomst.”

“Ze zeiden dat ze zeer content over mij zijn en dat ze me een nieuw contract wilden aanbieden. Het was heel leuk om te horen dat de club veel vertrouwen in mij heeft en eigenlijk was de contractverlenging direct in orde.”

Racing speelde snel op de bal en dat beviel Gregory, die een zeer goeie indruk maakte in zijn eerste seizoen voor groen-wit.

“Eigenlijk wilde ik best nog wat afwachten, want normaal gezien beginnen besprekingen over een nieuw contract pas na Nieuwjaar in het jaar dat een contract afloopt. Maar Racing maakt werkt van een project op lange termijn en dan is dit naar mij toe een heel mooi gebaar.”

“Afgelopen seizoen liep alles zeer goed. We zijn gepromoveerd en we vormen een plezante kern. En er is de aanhang die altijd talrijk aanwezig is. Ik kan ook voor een andere ploeg gaan spelen en daar misschien meer verdienen, maar dan is het een andere beleving en speel je voor 50 toeschouwers. Ik weet wat ik aan Racing heb en omgekeerd, dus was de keuze snel gemaakt.”

Lees verder onder de foto:

Tripje Hasselt-Mechelen-Hasselt

Gregory Carrez is afkomstig van het Mechelse, maar de liefde bracht hem afgelopen jaar in het verre Limburg.

“Ik woon sinds enkele maanden in Hasselt, samen met mijn vriendin die van daar is. Dat wil zeggen dat ik telkens een uurtje heen en weer naar Mechelen moet rijden, maar dat vind ik niet erg.”

“Eigenlijk was ik in het verleden ook altijd lang op de weg, al van toen ik jeugdvoetballer was en bijvoorbeeld van Haacht naar Westerlo moest. Dat waren ook telkens ritjes van zo’n 50 minuten. Ik ben trouwens werk aan het zoeken in Hasselt. Ik zoek een job die ik met het voetbal op Racing kan combineren.”

De sportieve cel heeft de kern in het tussenseizoen op enkele plaatsen gevoelig versterkt. Tot grote vreugde van Gregory.

“Ik proef ambitie. Ik ken bijna alle nieuwkomers en weet wat ze kunnen. Met doelman Ruben Smet heb ik een jaartje samengespeeld in Berchem, met Yannick Put in Rupel Boom. En ook Jens De Paepe ken ik goed.”

“In 3e amateur komen we terecht in een reeks die me wat onbekend is. Ik ken de reeks een klein beetje, omdat mijn broer een tijdje voor Betekom speelde, maar het is toch moeilijk in te schatten.”

“Persoonlijk is het mijn ambitie om met de ploeg opnieuw bovenaan te spelen. We hebben ons zeer gericht versterkt en hebben een mooi collectief.”

“Ik kijk enorm uit naar de eerste training nu vrijdag. Het echte werk met de bal spreekt een voetballer nog altijd meer aan dan het individuele loopwerk dat we de voorbije maanden moesten opknappen. Over enkele dagen zal de kop er af zijn en kunnen we stilaan uitkijken naar de eerste wedstrijden.”

Bedankt voor de babbel, Gregory, en een dikke proficiat met jouw nieuwe contract!