fbpx

Greg Vanderidt na de 2-2: “We hebben onszelf niet beloond”

De 2-2 tegen Turnhout was een ontgoochelend resultaat voor een krachtig Racing. Een 2-0-bonus ging verloren, al had het nog even goed 3-2 kunnen worden.

Greg Vanderidt stond na het gelijkspel op twee gedachten te hinken: blij om de veerkracht in zijn team, teleurgesteld over de puntendeling.

Coach, wat vond je van de match?

“We zijn niet genoeg beloond voor onze inspanningen. Wij domineerden, hadden het beste van het spel en hadden de beste kansen.”

“We speelden tegen de ploeg met de beste aanval in de reeks, dan weet je dat het gevaar van alle kanten komt. Dat bleek na onze rode kaart, toen we de pedalen 15 minuten kwijt waren.”

“Maar we hebben schitterend gereageerd. Zelfs tegen 11 man hebben we de bakens proberen te verzetten. Dat is ei zo na gelukt.”

“Toen zij ook met 10 vielen, voelde je dat wij er konden overgaan. Het is dubbel jammer en zuur dat we op het einde die penalty missen, ook al hadden we voor die fase ook al een strafschop moeten krijgen.”

“Maar kom, het is wat het is. Je kan een bilan wedstrijd per wedstrijd opmaken of een realistischer bilan per drie wedstrijden. Dan blik je terug op 7 op 9 en zie je dat er vooruitgang is.”

“Ook positief: ik heb gezien dat de jongens fysiek in orde zijn. Ze hadden het even lastig met 10 en in de nieuwe veldbezetting, maar we kwamen snel weer in de wedstrijd en hadden even snel weer de betere kansen.”

Wat waren de afspraken op het einde bij de penalty?

“Normaal gezien neemt Kurt Weuts hem, maar Kurt had wat last. Sabri is de tweede man. Hij nam in de 95e minuut de verantwoordelijkheid om de strafschop te nemen, daar doe ik mijn hoed voor af.”

“Het is jammer dat hij mist, maar ik verwijt Sabri zeker niets. Op Petegem in de beker heeft hij in even moeilijke omstandigheden wel een penalty benut.”

Jammer maar helaas, volgende keer beter. Welk gevoel overheerst bij jou?

“Ik vind onze veerkracht bewonderenswaardig. Wij koppelen fysiek aan techniek. Dat is knap.”

“Ik zie de groep week na week meer in zichzelf geloven en sterker worden. Dit is een veerkrachtige groep, dat is heel aangenaam om vast te stellen.”

Lees ook:
uitslagen en klassement in de reeks van Racing
Racing laat zege tegen Turnhout door de vingers glippen
schrijf je in voor het mosselweekend komende vrijdag en zaterdag