François De Keersmaecker: “Jef belichaamde Racing tot in het diepste van zijn ziel”

Ook François De Keersmaecker is diep getroffen door het overlijden van Jef Verbruggen. Onze voorzitter leerde Jef het voorbije jaar kennen en naar waarde schatten.

“Ik kende Jef van zien, maar ik heb hem het voorbije jaar pas écht goed leren kennen vanaf het moment dat ik voorzitter geworden ben”, zegt François.

“Jef was een zeer vriendelijke man die Racing belichaamde tot in het diepste van zijn ziel. Hij was het vleesgeworden Racing, als het ware. Racing betekende alles voor Jef.”

“Jef vertelde me hoe hij als kleine jongen met zijn vader op Racing kwam. Het is dan ook typerend dat toen mijn schoonmoeder onlangs nog eens mee naar Racing kwam en ze rondkeek dat ze toen alleen Jef Verbruggen herkende.”

Wat maakte Jef zo speciaal?

“Hij kon enorm goed vertellen en was een wandelende Racing-encyclopedie. Hij wist alles over de club en kende iedereen in de club. Als je iets over vroeger wilde weten, dan vroeg je dat aan Jef en kreeg je meteen een antwoord.”

“We zullen Jef ook blijven herinneren voor zijn vrijwilligerswerk, met de jeugd en voor zijn inzet met Old Brigade en supportersclub Adegem. Heel zijn leven, en zeker zijn laatste jaren, waren volledig opgebouwd rond Racing.”

“Tijdens evenementen konden we ook altijd op Jef rekenen. Zo zat hij samen met Lucien Suykens aan de kassa van bijvoorbeeld het jaarlijkse mosselweekend. Hij mocht dan al wat jaren op zijn teller staan hebben, Jef bleef actief in de club.”

Jef was niet alleen, ook zijn vrouw Dolfke en zoon John leven voor Racing.

“Juist. John is wedstrijdscout voor onze 1e ploeg en Dolfke helpt altijd waar ze kan. Ze staat altijd paraat in de jeugdbar en ook elders als het nodig is. Dat is prachtig om te zien.”

“Jef en Dolfke hebben de jeugdbar ingericht zoals we ze vandaag kennen: met bekers, trofeeën, wimpels van andere clubs, foto’s enzovoort. In de kerstperiode versieren Dolfke en Jef het hele lokaal dan ook nog eens met slingers en kerstballen.”

Hoe zag Jef de positieve evolutie van de club?

“Jef is iemand die zowel de goeie als slechte tijden op de club meegemaakt heeft. Hij was zeer enthousiast over onze plannen met Racing: sportief, infrastructureel en sociaal. Hij stond er 100% achter.”

“Hij is een icoon, zoveel is zeker. Als je zo lang verbonden bent aan de club en zoveel gedaan hebt, dan ben je een icoon. We zullen hem missen, dat is zeker.”

Een foto van vorig jaar, met John Verbruggen (2e van links), François De Keersmaecker en Jef Verbruggen (rechts):

Ruimte voor externe advertenties: