fbpx

François De Keersmaecker: “IP-label is geweldig nieuws”

Onze jeugd speelt volgend seizoen opnieuw op interprovinciaal niveau. Het is een prestatie waar François De Keersmaecker het warm aan zijn hart van krijgt.

“Dit is niet meer of minder dan geweldig nieuws voor Racing Mechelen. Eens te meer wil ik bij dezen een pluim steken op de hoed van de mensen die onze jeugdwerking tot op dit niveau getild hebben”, zegt de voorzitter.

“Het is al niet makkelijk om dat IP-label te halen en al zeker niet in een coronajaar als dit. Er zijn ook de voorbije maanden bergen werk verzet.”

“Er zijn, met alle respect voor de coronamaatregelen, nog altijd trainingen georganiseerd, de structuur is verder uitgebouwd, er zijn nieuwe jeugdtrainers aangetrokken, we organiseren momenteel op Racing een cursus om trainers een diploma te laten behalen, er is een kunstgrasveld gelegd in samenwerking met de stad Mechelen, we hebben een partnership gesloten met RSC Anderlecht…”

“Het is niet altijd even zichtbaar, maar je kunt dit alleen bereiken door zeer hard te werken. En door samen te werken. Die samenwerking en een goeie visie hebben tot dit succes geleid.”

De heropbouw van de jeugdopleiding is sinds de komst van François De Keersmaecker als voorzitter één van zijn stokpaardjes.

“Jeugdvoetbal is inderdaad een punt waarop we met Racing willen scoren. We zijn uiteraard zeer trots op onze eerste ploeg. Die is van een enorm belang voor de uitstraling van de club, maar de jeugd is dat evenzeer.”

“Ik vind een goeie jeugdwerking minstens even belangrijk als een sterke eerste ploeg: kwalitatief en uit sociaal oogpunt. Dit nieuws is daarbij een grote opsteker. Dikke chapeau voor al wie hier aan meegewerkt heeft.”

Hoogste label op ons niveau

Het IP-label is niet in Racings schoot gevallen. François De Keersmaecker: “Er zijn zware inspanningen geleverd die begonnen zijn bij onze AVJO Ben Van Reydt en TVJO Jan Doncos.”

“In korte tijd is er zeer veel veranderd. Je voelde de positiviteit al bij een info-avond die we in het najaar van 2019 georganiseerd hebben en waarbij we heel wat potentiële jeugdtrainers hadden uitgenodigd. Er waren diverse sprekers, vanuit onze club, maar ook vanuit Voetbal Vlaanderen.”

“Je voelt dat er in alle geledingen een groot enthousiasme gegroeid is. Enkele jaren geleden kwam Racing alleen nog negatief in het nieuws, nu spreken de mensen weer op een positieve manier over onze club. Dat is aanstekelijk, ook voor onze jeugdwerking.”

“Het IP-label is het hoogste dat een amateurclub als Racing kan behalen. Je hebt ook nog het elite-niveau voor de jeugd, maar dat is alleen weggelegd voor de profclubs. Het is voor ons dus zaak om dit IP-niveau te consolideren en ons hopelijk hier en daar nog wat sterker te maken.”

Lees ook: Racing speelt volgend seizoen weer interprovinciaal.