Emotioneel en mooi afscheid van Racing-medewerker Eddy Verbeeck

Familie, vrienden, ex-collega’s en een delegatie van Racing hebben vanmiddag afscheid genomen van Eddy Verbeeck.

Eddy Verbeeck is vorige week vrijdag op zijn 77e overleden. Hij was enkele maanden voor zijn dood ziek geworden.

Eddy Verbeeck was in de jaren 70 en 80 een bekend gezicht op Racing. Een man met een grote snor, een luide stem en een onverdroten inzet voor de voetbalclub van zijn hart.

Eddy vervulde tussen 1970 en eind jaren 80 heel wat functies binnen de club. Hij was afgevaardigde van de UEFA’s, stadionomroeper, schatbewaarder/bestuurslid van de jeugdafdeling, behoorde tot de redactie van het clubblad en fungeerde als verantwoordelijke voor de uitbating van de jeugdbar.

Een man dus die heel wat uurtjes doorbracht op de club. Van onschatbare waarde voor het reilen en zeilen destijds van Racing.

Naast al dat werk voor de club was Eddy ook een echte familieman. Zijn familie introduceerde hij ook op Racing. Zijn zoon Hans, die al enkele jaren de T2 is van onze eerste ploeg, doorliep onder het waakzame oog van Eddy de jeugdopleiding van groen-wit.

Op de afscheidsplechtigheid vanmiddag in de Mechelse aula werden brieven voorgelezen van Eddy’s zoon Hans, zijn schoondochter Mendel en zijn nichtje.

Het waren pakkende getuigenissen over een plichtsbewust man met een groot hart voor zijn familie. Met een uitgesproken passie voor ritjes op de motor, amateurtoneel en een onvoorwaardelijke liefde voor Racing Mechelen.

Racing Mechelen wenst Hans, zijn gezin, familie en al wie Eddy gekend heeft veel sterkte met dit verlies.

Voor de wedstrijd zaterdagavond tegen Wellen gedenken we Eddy met 1 minuut applaus.