Dave De Herdt voor Racing-Wellen: “Kan nu niks meer uit mijn hoed toveren”

Het doel komt elke week een beetje dichterbij: met nog 5 matchen voor de boeg staat Racing 7 punten los in het klassement.

Zaterdagavond krijgt Racing in het Oscar Vankesbeeckstadion het bezoek van Wellen. Wellen staat gedeeld 11e in de stand, net boven de laatste 3.

Als Racing wint, kan het volgende week misschien al de titel pakken. Maar zo ver kijkt coach Dave De Herdt nog niet.

Coach, Wellen komt eraan. Daar verloren we met 3-0: welke lessen hebben je daar toen uit getrokken?

“De heenwedstrijd was een van onze zwakste van het seizoen. We speelden daar echt niet goed.”

“We zijn daar wel niet op volle sterkte kunnen aantreden. We misten er Jerko Guldix, Dean Doncos en Jens De Paepe. En Dries Ventôse is tijdens de wedstrijd uitgevallen.”

“We verloren toen van een fris Wellen dat met veel druk naar voren voetbalde en het aan de bal zeer goed deed.”

“Ze waren die dag gewoon beter dan wij, daar moeten we eerlijk in durven te zijn. Al stel ik wel vast dat er sindsdien het een en ander veranderd is tussen beide teams. Maar dat zullen we zaterdag op het veld laten zien.”

Wie mis je zaterdagavond?

“Ruben Smet, Jerko Guldix en Ilias Van Nuffel, alledrie geblesseerd.”

“Gregory Carrez is twijfelachtig. Hij heeft niet getraind deze week. Dat is nog een cadeautje dat hij heeft gekregen in Koersel.”

Pelt verloor vorig weekend belangrijke punten, dus nu is Racing echt wel dé titelfavoriet?

“Tja, ik kan nu niets meer uit mijn hoed toveren om de druk nog iets of wat weg te houden, he.”

“Het blijft voor mij straf wat de spelers dit seizoen brengen. Als promovendus, met de druk die er altijd is op Racing Mechelen 7 punten los staan…”

“Dus voor de eerste keer dit seizoen: ja, wij zijn favoriet. Maar ik blijf het herhalen: we hebben nog niets in handen…”

Ben je blij met de 2 aanwinsten die we de voorbije week aankondigden: Hatim Akarom en Nesta Vallez?

“Zeker! Een rechtsback moest er zeker bijkomen en Hatim is een echte topper. Hij gaat een mooie carrière tegemoet als hij rustig blijft en samen met ons hard werkt.”

“Ik had graag ook Bram Kerckhofs gehouden, maar ik begrijp dat hij kiest voor zekerheid. Hij heeft te veel kwaliteiten om op de bank of in de tribune te zitten. Hij vertrok dan liever door de grote poort dan volgend seizoen via de achterpoort.”

“Ook Nesta heeft zeer veel kwaliteiten, maar door allerlei omstandigheden zijn die er nog niet altijd uitgekomen. Het is aan hem om de criticasters het zwijgen op te leggen.”

“Eén ding staat vast: al de nieuwkomers zullen zich moeten aanpassen, want hier staat een heel sterk blok op en naast het veld. Die kerels gaan door een vuur voor elkaar en voor de technische staf.”

Racing, veel succes zaterdag tegen Wellen!

Supporters, op post! Om 18.30u gaan de poorten open.

Lees ook:
match begint met 1 minuut applaus voor Eddy Verbeeck
koop morgen in onze fanshop een Racing-polo (in groen of zwart)