Een efficiënt Pelt pakt de drie punten

Racing moest zaterdagavond zonder punten huiswaarts keren. Nochtans begon de wedstrijd veelbelovend voor de bezoekers.

Na tien minuten kon groen-wit een eerste keer dreigen, de kopbal van Weuts werd door de thuisdoelman onder de lat weggeplukt. We kregen een vrij evenwichtige partij te zien die zich vooral op het middenveld afspeelde.

Iets na het halfuur kon Weuts – op voorzet van Bram Kerckhofs – Racing op voorsprong brengen. Een goede vijf minuten later was er een schot van Doncos, thuisdoelman Vanhengel was echter bij de pinken om de doelpoging te neutraliseren. Enkele ogenblikken later stonden de bordjes echter in evenwicht, Smolders scoorde voor de thuisploeg de gelijkmaker. Op slag van rust besloot Doncos nog over het Peltse doel.

We waren tien minuten ver in de tweede helft wanneer Heyvaert – na een knappe Racing-aanval – net naast het doel besloot. De partij verliep evenwichtig met een zeer bedrijvige Hmouda op het middenveld.

Pelt dreigde rond het halfuur, maar Smet kwam knap tussenbeide. Het was echter uitstel van executie, want een paar minuten later kon Meeus met een sublieme trap de Limburgers op voorsprong brengen. Twee minuten later scoorde Koc – na wat geharrewar voor het doel – de 3-1. Een uppercut van formaat voor groen-wit.

Racing ging nadien nog resoluut op zoek naar de aansluitingstreffer maar jammer genoeg kreeg het vanavond geen loon naar werken. Een efficiënt Pelt ging met de volle buit lopen.

Doelpunt Racing: 34’ Weuts

Gele kaart: 31’ Hmouda

Racing speelde met: Smet, Eyeson (63’ Weydisch), Van der Zyp, Van Delm (80’ Van Nuffel), De Paepe, B.Kerckhofs, Hmouda, Van der Brempt, Heyvaert,, Doncos en Weuts.