fbpx

“Dit is zuur, tegendoelpunten waren zeker te vermijden”

De verre verplaatsing naar Esperanza Pelt leverde jammer genoeg geen punten op. Racing verdiende een punt maar maturiteit en concentratieverlies deden ons de das om.

Na afloop van de partij polsten we bij Dave De Herdt naar wat hem voornamelijk was bijgebleven.

Coach, wat is jouw analyse van de wedstrijd?

“We verdienden geen overwinning maar een punt was toch zeker verdiend geweest. De eerste helft zat het langs beide kanten goed op slot. We kwamen verdiend op voorsprong maar dan valt de gelijkmaker vlak voor de rust echter veel te gemakkelijk, we waren bij die fase veel te laks.”

“De tweede helft domineerden we zonder echter veel kansen te kunnen afdwingen. We kregen veel middenveld-spel te zien. We hadden de wedstrijd goed onder controle wanneer we op hoekschop een eerste waarschuwing kregen, Ruben pakte die bal gelukkig heel goed. Onmiddellijk daarna volgde er dan opnieuw een hoekschop, waarbij – met wat geluk voor de tegenpartij – de bal goed viel en het tweede doelpunt voor Pelt een feit was. Het derde doelpunt was pure pech, we werkten een bal weg die tegen het achterwerk van een Racing-speler afweek en pal in de voeten van hun spits belandde die de bal kon binnentrappen.”

“Dan sta je 3-1 achter zonder dat je bent weggespeeld. We waren op dat moment zeker de evenknie van een goed spelend Pelt, aan die gedachte moeten we ons optrekken. Dit neemt echter niet weg dat dit zuur is, deze partij had in principe op een gelijkspel moeten eindigen.”

Heeft de maturiteit, ervaring een doorslaggevende rol gespeeld vanavond?

“Ja want als je ziet de manier waarop de doelpunten tot stand kwamen, dit was zeker te vermijden. Ik had voor de wedstrijd aan mijn spelers nog gezegd dat details de beslissing zouden geven. De gelijkmaker valt na een inworp, waarop twee van onze spelers staan te kijken en vergeten te verdedigen. De thuisspeler mag vrij voorzetten en dan volgt daaruit dat kopbaldoelpunt. Dat is concentratieverlies, laksheid. Nadien volgt dan op de hoekschop waarbij die thuisspeler uitschuift en de bal – heel ongelukkig voor ons – goed valt voor de tegenstander.”

“We hebben nadien nog alles op alles gezet, waarbij we uiteindelijk geëindigd zijn met vier spitsen, maar we waren vanavond niet scherp genoeg. We startten bovendien vandaag ook met vier spelers die niet volop hebben kunnen trainen deze week. Veel alternatieven heb ik echter niet.”

“Ik probeerde met de wissels van Weydisch en Van Nuffel nog een kentering te forceren maar dat heeft jammer genoeg niets opgeleverd.”