“Een blok gezien dat voor Racing Mechelen wil werken”

De 1-0 tegen Betekom geeft de groen-witte burger moed. De operatie-redding gaat door.

Coach Chris Andries stak een pluim op de hoed van zijn spelersgroep.

“Het was een moeilijke wedstrijd, met veel wind. In de eerste helft lagen we onder”, analyseert Andries.

“Betekom verraste ons een beetje door met 2 spitsen te spelen. Wij hebben daarop geanticipeerd door met 3 achteraan te spelen. Daardoor kwam er meer evenwicht.”

“Maar de lange ballen van Betekom waren gevaarlijk. De bezoekers hadden enkele goeie kansen, onze doelman Fred stond paraat.”

“Na de rust zijn we meer in de wedstrijd gekomen en na een goeie tegenaanval werd het 1-0. Even erna kregen we een goeie kans op de 2-0. Betekom had dan weer geen grote kansen meer. Zo trokken we de overwinning binnen. Misschien een beetje gevleid, maar goed…”

Je kunt tevreden zijn over de inzet van je spelers na de rust, niet?

“Zeker. Vorige week was ik daar wat ongerust over na onze 2-0-nederlaag in Wellen. Want qua inzet was het toen veel te weinig.”

“Er was te weinig druk op de bal. Die was er nu wel. En dan mag het voetbal vanavond niet zo mooi geweest zijn, als trainer ben je wel tevreden over de uitslag en dat de groep gedaan heeft wat je vooraf vraagt.”

“Met hun inzet en mentaliteit hebben de spelers getoond dat ze nog willen. Voor een trainer is dat belangrijk.”

Was dit de wedstrijd van de laatste kans?

“Ik denk het wel, ja. Het is zaak zoveel mogelijk punten te pakken. Uiteraard in de strijd om het behoud, maar ook voor de spelers individueel is dat belangrijk, zodat ze zich kunnen blijven opladen voor de trainingen en matchen.”

“We moesten winnen en dat hebben we gedaan. Hierop kunnen we voortbouwen en wie weet wat er volgende week kan op Lyra-Lierse…”

Het geloof is er nog?

“Als de groep er niet in zou geloven, zouden de kopjes naar beneden gehangen hebben. Dan had je hun reactie na de rust niet gezien.”

“Dinsdag hadden we de koppen bij elkaar gestoken en ludiek getraind. Later in de week hebben we dan pittig getraind en hebben we een blok gezien dat voor Racing Mechelen wil werken.”