“Dit is een opluchting voor de ploeg en de supporters”

Kevin Huysmans trapte Racing zaterdag tegen Betekom naar een 1-0-overwinning.

“Het is een opluchting voor de ploeg dat we eindelijk nog eens de 3 punten pakken”, zegt Huysmans.

“Het doet veel deugd en vooral ook dat dit nog eens thuis gebeurt. Zo kunnen we onze supporters ook nog eens iets geven.”

Er was een groot verschil tussen de eerste en tweede helft, niet?

“In de eerste helft waren we een beetje aan het zoeken, we hadden het niet makkelijk met hun centraal lopende spelers. Maar onze coach heeft bijgestuurd en dat pakte goed uit.”

“We hebben met zijn allen veel meters gelopen, dat is iets dat we de voorbije weken toch een beetje misten. Als je voor elkaar wil werken, pak je de drie punten.”

Kun je je doelpunt beschrijven?

“We gingen in duel en in de kluts kwam de bal bij mij. Ik vertrok voor mijn verdediger, ging rond de centrale verdediger en zag dat de keeper vrij snel ging liggen, waardoor ik de bal overhoeks kon binnenleggen.”

“Even daarna kreeg ik nog een kans, maar toen ramde ik de bal en ging hij over. Misschien had ik hem daar beter geplaatst. Maar ik had al snel het gevoel dat wie één keer zou scoren ook de wedstrijd zou winnen en zo is het ook gebeurd.”

Wat betekent dit in de strijd om het behoud?

“We moeten elke week de drie punten proberen te pakken. Zo lang er een kans is, hoe klein ook, om ons te redden, zullen we er alles aan doen om erin te blijven.”