fbpx

“Doet pijn dat we onze fans in de kou lieten staan, ik verwacht woensdagavond een reactie”

Woensdagavond is er voetbal te zien op OVK! Racing werkt dan zijn inhaalwedstrijd af tegen KVK Beringen.

Beringen staat na 3 matchen op plaats 13, met 3 op 9. Het verloor zijn openingsmatch van Lille (1-0), verloor de week erna met 1-3 van Betekom en won vorig weekend met 3-1 van FC Heikant.

De match tegen Racing werd 10 dagen geleden uitgesteld door twee coronabesmettingen bij Beringen, woensdagavond om 20 uur komt Beringen wél naar Mechelen.

Racing aast op revanche na de uitschuiver van vorig weekend in Turnhout. Trainer Dave De Herdt was “not amused” na de 2-0-nederlaag.

Dave, wat is er verkeerd gelopen in Turnhout?

“Zeer veel… Eerst en vooral heeft Turnhout het goed gedaan, ik wil hun verdienste niet minimaliseren.”

“Wat ons betreft: in balbezit waren we enorm slordig. We leden zeer veel balverlies, waardoor je sowieso onder druk komt.”

“Turnhout wilde ons niet laten voetballen van achteruit, waardoor we te veel de lange bal gebruikten, en op de daaropvolgende tweede bal waren we nergens. Turnhout was veel gretiger op die tweede bal.”

“Tijdens de eerste helft ging het op en neer en moesten we op een goede Ruben Smet rekenen om de 0 te houden, zelf creëerden we wel wat kansen, maar daar sprongen we te slordig mee om.”

“Tijdens de eerste helft krijgen we ook een zevental hoekschoppen, maar ook daar waren we niet scherp genoeg. Als je weet dat we daar elke week veel tijd aan spenderen, dan is dat frustrerend.”

“In balverlies wonnen we te weinig duels en hadden we het in de eerste helft moeilijk op onze rechterflank. Tijdens de rust hebben we dat bijgesteld met de inbreng van Dries Ventôse, maar als die na 10 minuten opnieuw uitvalt, kan je dat plan in de vuilbak zwieren.”

Hoe bekeek je de tegengoals?

“Van het eerste tegendoelpunt worden wij als staf echt kwaad. Daar moet je gewoon je job doen en scherp zijn. Ruben pakte de eerste en tweede bal zeer goed en toch mocht diezelfde speler nog een derde keer op doel trappen…”

“Door het systeem om te gooien hebben we nog geprobeerd om de bakens te verzetten, maar opnieuw waren we niet scherp genoeg. Sabri Hmouda kreeg de gelijkmaker op een dienblad aangeboden van Kurt Weuts, maar hij kraakte zijn schot volledig en 2 minuten later was het 2-0.”

“Je kan zoiets omschrijven als een off-day, maar zulke dagen mogen we niet te veel hebben.”

“Ik was ook ontgoocheld voor onze supporters. Het uitvak zat vol en ook op de hoofdtribune zaten er veel Racingers… Dan doet het pijn dat we die mensen in de kou lieten staan.”

Hoe kun je die nederlaag rechtzetten?

“Verliezen kan altijd, we moeten de nederlaag niet dramatiseren. Maar ik verwacht de komende 2 thuiswedstrijden wel een reactie van de groep.”

“Alle weken missen we wel iemand anders, sommige spelers kan je makkelijker opvangen dan andere. Het type-elftal dat ik in mijn hoofd heb, heb ik nog nooit kunnen opstellen.”

“We mogen dit niet gebruiken als excuus. Maar dan moeten we als groep reageren. We moeten laten zien dat we er alle wedstrijden 200% voor gaan.”

Het is een speciale week nu, hoe pak je dat trainingsgewijs aan?

“Maandag heb ik eerst mijn gedacht gezegd, op een rustige manier. Want ik was er echt niet goed van. Zodra ik dat gedaan had, hebben we een hersteltraining gehouden.”

“Woensdag hebben we wedstrijd en donderdag opnieuw een hersteltraining. Het was niet mogelijk om de wedstrijd tegen Nijlen te verschuiven naar zondag. Dan hadden we een extra dag gehad om te recupereren en om zaterdag nog licht te trainen. Maar het is wat het is en we gaan er volle bak voor.”

Wie mis je woensdagavond tegen Beringen?

“Yannick Put, Wout Kerckhofs en Jerko Guldix hebben alledrie een trap geïncasseerd op Turnhout en hebben niet getraind.”

“Lars Bielen is nog niet speelklaar. Jens De Paepe werkt individueel verder. Van Dries Ventôse heb ik nog geen nieuws, maar dat zal nog niet onmiddellijk okay zijn…”

Racing-supporters, kom de ploeg woensdagavond steunen op OVK!

Aftrap om 20 uur! De poorten gaan open om 18.30 uur! Kom op tijd, zodat de rijen niet te lang worden en je zeker de aftrap kunt zien.

Lees ook:
koop nu jouw ticket voor de match tegen Beringen al online (en krijg 1 euro korting)
wie naar de match komt kijken, moet over een Covid Safe Ticket beschikken