De Racing-reserves blijven na gelijkspel bovenaan meedraaien

De beloften van Racing hebben afgelopen weekend gelijkgespeeld.

Op de 4e speeldag kwam Cappellen naar OVK. Cappellen is een team dat elk jaar resoluut bovenin het klassement meedraait. Voor de match tegen Racing stond het op de 2e plaats.

Racing startte matig en had het moeilijk met de druk die Cappellen ontwikkelde. De eerste kansjes waren dan ook voor de bezoekers.

Na 20 minuten trok Alaers na fout inspelen aan de noodrem. Uit de vrije trap die volgde, scoorde Cappellen de op dat moment verdiende 0-1.

Racing was even van slag, maar probeerde de bakens te verzetten in het laatste kwartier van de eerste helft.

Door de hoge druk die Cappellen speelde, lag er bij de Antwerpenaren achterin veel ruimte. Op slag van rust kon Racing even onder de druk uitkomen: Vasquez Espinal kon alleen op de doelman af en omspeelde hem rustig en zorgde zo voor een gevleide 1-1-ruststand.

Een ander spelbeeld in de 2e helft: Racing kwam zeer scherp uit de kleedkamer en won zeer veel duels. Je voelde dat er meer inzat.

Tot de scheidsrechter met kaarten begon te zwaaien. Mankouch incasseerde zijn 2e kaart van de avond. Onze jongens moesten nog meer dan een halfuur met zijn tienen voort.

Racing kwam echter nooit in de problemen. Meer nog: vanuit een goede organisatie creëerde groen-wit nog het meeste doelkansen in de omschakeling.

Het bleef echter 1-1. Al bij al een juiste uitslag, al had het anders kunnen lopen als Racing met 11 had kunnen blijven staan.

Racing blijft bovenin meedraaien in het klassement. Na 4 wedstrijden staan onze jongens op een gedeelde 3e plaats, 2 punten achter leider Wijgmaal.

Racing speelde met: Himi, Berben, Robert, Hermans, Mankouch, Van Nuffel, Bessedjerari, Vasquez Espinal, Alaers, Mier, Addaoui.

Wisselspelers: Ghaba, El Addaoui, Tandia, Coppieters.