Diegem-Racing moet achter gesloten deuren gespeeld worden

Racing hervat de competitie zondag met een uitmatch op Diegem. Het is een wedstrijd zonder publiek.

Vrijdagnamiddag vernam Racing vanuit Diegem dat de lokale burgemeester beslist heeft dat er geen publiek mag worden toegelaten tijdens de match.

De wedstrijd vindt plaats in het jeugdcomplex van Diegem, waar geen risicomatchen gespeeld mogen worden. De wedstrijd vindt er toch plaats, maar dus zonder toeschouwers van beide clubs.

De match had ook in het (vernieuwde) stadion van het gemeentepark van Diegem gespeeld kunnen worden, maar ook daar kan de veiligheid volgens de lokale autoriteiten niet gegarandeerd worden.

“Het regenweer van de voorbije weken heeft ervoor gezorgd dat dit complex dermate drassig is dat er een groot veiligheidsrisico is”, klinkt het in Diegem.

“De maatregelen die genomen zouden moeten worden om de risicomatch in het park te kunnen laten doorgaan, hebben een voldoende stabiele ondergrond nodig om de scheiding tussen de supportersgroepen te garanderen, wat nu niet het geval is.”

Racing Mechelen betreurt de beslissing om zonder supporters te moeten spelen. We zullen onze supporters zondagnamiddag via tekstupdates op onze Facebook-pagina op de hoogte houden van de wedstrijd.

Lees ook:
koop jouw ticket voor de derby Jong KV-Racing online op onze website 

SHP
SHP