fbpx

“Die 2-1 heeft ons de das omgedaan”

Na afloop van de zure nederlaag op het veld van rechtstreeks degradatieconcurrent Bilzerse Waltwilder polsten we bij de coach naar zijn bevindingen van deze partij.

“Ik vond het een verdiende overwinning voor Bilzen. Zij waren veel agressiever en maakten het onze – occasionele – verdediging zeer moeilijk. We missen op dit moment teveel kernspelers om dit degelijk op te vangen.”

“Gedurende de eerste helft kwamen we qua duelkracht en mentaliteit zeker te kort. We toonden in de tweede helft meer inzet en mentaliteit en hadden ook meer balbezit én de kans op de 2-2.”

“De 2-1 vlak voor de pauze heeft ons uiteindelijk de das omgedaan. Indien we de 1-1 konden houden tot aan de rust hadden we een moreel voordeel gehad, nu kregen we een klap door dat zeer vlugge – én zeker te vermijden – tegendoelpunt. Daardoor moesten we in de tweede helft iets meer risico’s nemen.”

“Om de één of andere reden gaat het thuis makkelijker, in de laatste twee thuiswedstrijden pakken we een 6 op 6 maar op verplaatsing lukt het maar niet.”