fbpx

Bilzerse Waltwilder VV-KRC Mechelen 4-1

Racing maakte zaterdagavond de verplaatsing naar degradatieconcurrent, Bilzerse Waltwilder. Met een resem aan gekwetsten wisten we op voorhand dat het een aartsmoeilijke opdracht ging worden.

De start was vrij evenwichtig met een thuisploeg die iets dreigender voor de dag kwam. Na 22′ kon Lacroix voor Bilzen de 1-0 optekenen. Met nog nog een paar minuten op de klok – alvorens te gaan rusten – ging een schot van Hmouda maar net naast het doel. Even later zorgde Doncos dan toch voor de gelijkmaker, hij kapte zich mooi vrij en deponeerde het leer fraai tegen de netten. Lang kon groen-wit daar echter niet van genieten, amper enkele ogenblikken later stond de thuisploeg immers alweer op voorsprong, het was Lacroix die wederom kon scoren.

Na de pauze zagen we een Racing dat het moeilijk had. In de 66′ kon – opnieuw – Lacroix de 3-1 scoren. De bezoekers gingen nadien op zoek naar de aansluitingstreffer, maar dienden ondertussen op te passen voor de gevaarlijke tegenprikken van Bilzen. Een schot van Huysmans belandde in het zijnet en een vrije trap van de ingekomen Luckermans vloog nipt over het Bilzerse doel. Met nog een goede 4′ te gaan zette Heleven de 4-1 op het scorebord. Een paar minuten later strandde een poging van Huysmans op de doelpaal.

Zo eindigde deze partij op een 4-1 nederlaag en komt een terugkeer naar provinciale wel heel dichtbij.