Debutant Roy Mauro: “Ik heb het simpel proberen te houden”

In de tweede helft sleepte Racing op het veld van Lyra-Lierse een gelijkspel uit de brand. Roy Mauro was een van de architecten van de remonte.

Roy kwam in de winterstop de spelersgroep van Racing versterken. In zijn debuutwedstrijd voor Racing begon hij op de bank, en mocht hij na de rust invallen.

“Het is een terecht gelijkspel. In de eerste helft was Lyra-Lierse op alle vlakken de betere ploeg. Ze waren scherper en nijdiger, ze hadden altijd de tweede bal. We hadden het daar heel moeilijk mee, dat moet je toegeven”, blikte Roy terug op de match.

“En dan scoren ze nog op hun sterkte: een stilstaande fase. Dat mag niet. Als je slecht speelt, maar met 0-0 de rust kan ingaan, kun je in de tweede helft corrigeren.”

“Maar goed, het werd dus 1-0. In de rust heeft onze coach ingegrepen en de tweede helft was voor ons. Het was moeilijk om er door te geraken. We hebben niet zeer veel gecreëerd, maar op basis van ons karakter en spel hebben we een verdiend punt gepakt.”

Was het aanpassen aan het kunstgrasveld?

“Je mag blij zijn dat je op dit veld speelt, want vroeger lag hier een drassig veld. Bovendien trainen we zelf op een kunstgrasveld en dat glijdt ook door, dus mag dat geen excuus zijn.”

Jij viel in tijdens de rust. Was dat afgesproken?

“Zeker niet. Het draaide niet. De coach heeft iets geprobeerd. Arne Knollenburg en ik hebben een kans gekregen, dat is leuk.”

“Ik heb geprobeerd om het team te hepen, meer kon ik niet doen. Het is aardig gelukt, na al die tijd afwezigheid. Ik zat meteen in de flow, ik heb het simpel gehouden en speelde af en toe verticaal.”

“Ik houd hier persoonlijk een goed gevoel aan over. Het is niet evident om de draad na al die maanden weer op te pikken, maar ik ben zeker tevreden.”

Hoe ver sta je nu?

“Moeilijk te zeggen, ik denk 70 tot 75%. Onze trainingen zijn zwaar, maar als je in een wedstrijd 3 of 4 spurtjes trekt, trap je even op je adem, want je bent dat niet meer gewoon. Dit is een heel andere intensiteit.”

“Ik ben nog niet op mijn volle kunnen, maar ik hier kan ik wel op bouwen. Dit geeft vertrouwen.”

Succes, de komende matchen, Roy!

Lees ook:
Racing keert met een puntje terug van Lyra-Lierse
woensdag speelt Racing zijn inhaalmatch op OVK tegen Belisia Bilzen