fbpx

Dean Doncos verlengt zijn contract tot de zomer van 2023!

Racing maakt nu al werk van zijn A-kern met het oog op de toekomst.

In die optiek is de club zeer blij dat Dean Doncos zijn contract heeft laten openbreken met twee jaar. Dat betekent dat onze spits al zeker tot de zomer van 2023 voor Racing zal spelen.

“Lang heb ik hier niet over moeten nadenken. Ik voel me heel goed op Racing en het feit dat de club zo vroeg naar mij kwam met een voorstel betekent dat ze heel veel vertrouwen in mij hebben”, zegt Dean.

“Er waren nog enkele argumenten om bij te tekenen: we beschikken over een heel goeie ploeg en een uitstekende technische staf, het stadion is tof en de fans zijn top. Plus: Racing is aan een zeer mooi project bezig.”

“Als je dan ziet dat heel veel clubs momenteel in financiële problemen komen en Racing duidelijk zijn ambitie uitspreekt om naar 1e amateur te gaan, wat wil je dan nog meer? Het is een eer om voor Racing te mogen spelen. Racing is de club van mijn hart.”

Waren er geen kapers op de kust?

“Er waren wel wat informele contacten met andere clubs, maar dat is vrij afstandelijk gebleven. Ik heb met geen enkele andere club gesproken. Ik had de intentie niet om te vertrekken.”

Hoe gaat het momenteel met jou?

“We bevinden ons in een rare situatie met corona. Daardoor heeft niemand zich in ideale omstandigheden kunnen voorbereiden op het seizoen. Dat merk je aan het aantal blessures waar elk team nu mee te maken krijgt.”

“Zelf sukkel ik ook met ongemakken. Omdat we nu veel op kunstgras trainen en ik dat niet gewend ben, zit ik met een overbelasting van mijn scheenbenen.”

“Het is top om op kunstgras te trainen, zeker voor een technische ploeg als Racing, maar ik moet me daar nog aan aanpassen. Het is niet heel erg, maar wel ambetant.”

“Ik ga nu 3 keer week naar de kine, leg thuis veel ijs, smeer zalf en las op maandag een zwem- in plaats van voetbaltraining in. Verder rust ik zoveel mogelijk om de blessure te laten genezen.”

“Ik moet me dus een beetje inhouden op dit moment en dat is niet makkelijk, want voor mijn part zouden we 5 keer per week mogen trainen. Maar goed, ik probeer uiteraard altijd 100% te zijn in de wedstrijden.”

Hoe zie je de competitie evolueren?

“Ik vind dat we in eerste instantie bescheiden moeten zijn. We zijn niet als kampioen gepromoveerd.”

“Anderzijds mag je ook niet ontkennen dat we een van de betere kernen in de reeks hebben. Zeker als iedereen fit is. Jammer genoeg zitten we nu met de onbeschikbaarheid van Wout Kerckhofs en Yannick Put.”

“Maar sowieso is het onze ambitie om elke wedstrijd te winnen. Die ambitie moet je altijd hebben.”

In januari speel je 2 jaar voor Racing. Wat zijn jouw topmomenten tot nu toe?

“De match vorig seizoen thuis tegen De Kempen. De ambiance die er toen was: dat was eigenlijk het echte begin van het nieuwe Racing.”

“We hadden weken toegeleefd naar die wedstrijd, wonnen die en in de tribunes heerste een geweldige sfeer.”

“Ook de match op Lille staat in de top 3. Dat was voor ons een thuiswedstrijd, ook dankzij onze supporters.”

“Onze fans zijn zeer kritisch en geven commentaar als het slecht gaat, maar dat mag. Als het goed gaat, is het gewoon bangelijk om voor die supporters te spelen. Zeker als we thuis naar “de goei goal” spelen. Dan heerst er op OVK een sfeer die je nergens anders vindt in deze lagere afdelingen.”

“En het 3e topmoment is de promotie naar 3e amateur. Ook al hebben we die dan niet kunnen vieren, het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de club.”

Bedankt voor het babbeltje, Dean, en dikke proficiat met jouw nieuwe contract!

Ander contractnieuws:
Gregory Carrez tekent ook bij tot 2023
nieuwe verbintenissen voor de broers Kerckhofs