fbpx

Dean Doncos: “Gedaan wat van ons verwacht werd”

Dean Doncos nam tegen Sint-Job 2 treffers voor zijn rekening. De aanvaller kon tevreden terugblikken op de kwalificatie voor de 3e ronde in het bekertoernooi.

Racing won de match tegen Sint-Job met 6-0. Klus geklaard!

Dean, wat vond je van de match?

“We hebben gedaan wat van ons verwacht werd. We moeten niet hautain zijn tegenover Sint-Job, maar als club uit 3e amateur moeten wij winnen van een ploeg uit 2e provinciale.”

“We hebben een sobere match gespeeld, slikken geen tegendoelpunt en maken er zelf 6. Dat zat dus goed. En zelf scoor ik twee keer, dat is meegenomen.”

Zie je evolutie in het spel tijdens de voorbereiding?

“In de eerste 20 minuten van deze match waren we nog een beetje slordig, maar de 1-0 hielp ons. We konden ons spel spelen en konden op balbezit spelen.”

“Je ziet dat we erop vooruitgaan. En je ziet ook dat er kwaliteit in de kern bijgekomen is. Als je vandaag jongens als Willem Loman en Nils Van Delm voor een keertje uit de selectie laat, dan wil dat heel veel zeggen.”

“Eén van de jonge jongens, Arno Robert, speelde een mooie match in het middenveld. Iedereen krijgt zijn kans in de voorbereiding zonder dat je meteen aan kwaliteit inboet. De volgende keer zullen andere jongens opnieuw hun kans krijgen.”

Zelf moet je ook tegen concurrentie opboksen. Hoe zie je dat?

“Met Dries Ventôse is er inderdaad een heel goeie aanvaller bijgekomen. Er is nu veel keuze vooraan met Dries, Kurt Weuts Ilias Van Nuffel en mezelf.”

“We kunnen alleen maar hard ons best doen allemaal en laten zien wat we kunnen. Dan is het aan de coach om zijn keuzes te maken.”

“De coach kan nu ook in verschillende systemen spelen. Zo hebben we al met 2 spitsen gespeeld, maar ook met 3. Dat liep ook wel, met Dries dan in een iets andere positie. We hebben nog 4 weken om ons klaar te stomen voor de competitie en dan zien we wel wat er beslist wordt. Als ploeg moeten we in elk geval ambitie tonen en meedingen naar de prijzen.”

Bedankt Dean, en veel succes!