fbpx

“De verhalen van Weydisch zijn de mooiste om te horen”

Lee Roy De Keersmaecker zat dinsdagavond mee aan tafel tijdens de supportersavond. De nieuwe aanvoerder van groen-wit kijkt met veel vertrouwen uit naar de competitiestart.

“We willen de lijn van de voorbereiding doortrekken”, zei Lee Roy. “De wedstrijden in de beker van België, beker van Antwerpen en oefenmatchen zijn op zich allemaal goed tot zeer goed verlopen.”

“Je ziet meteen dat we een sterke groep hebben en vormen. Er is een aantal jongens van vorig seizoen overgebleven, die mee het geraamte van de huidige kern uitmaken. Dat potentieel is aangevuld met de nodige externe kwaliteit én een gezonde portie aanstormend geweld. Dat toont dat Racing ambitie heeft.”

“Een speler is er om de ambities van de club waar te maken en dat doe je niet door aan de zijlijn grote woorden te verkondigen. Je moet het waarmaken tussen de witte lijnen. Het is aan ons om ons in elke match helemaal te geven op het veld.”

Plezier leidt tot succes

Lee Roy benadrukte het belang van “plezier”. Want zonder plezier geen hechte groep en zonder hechte groep geen resultaten op het veld.

“Wij zijn bij uitstek voetballers die “vollen bak” plezier moeten hebben. Als we dat hebben, als we aanvallend mogen spelen en alles in ons mogen loslaten, dan kunnen we veel teruggeven.”

“Op dat vlak zit het echt wel snor. Ik zie plezier op het veld en in de kleedkamer. Als we dat kunnen doortrekken naar de tribunes en de supporters, dan komt het goed.”

“We hebben als nieuwe spelers al veel Racing-verhalen gehoord van Thomas Weydisch, die hier al enkele seizoenen gespeeld heeft en hier nu ook weer rondloopt. Hij vertelt over wat er allemaal gebeurd is, met de titelvieringen, de supporters en alles erop en eraan. Dat zijn de mooiste verhalen die je kunt horen. Die richting moeten we weer uit, allemaal samen!”

“We gaan in korte tijd zeer hard vooruit in de organisatie van de ploeg en de hele club. Ik zie dat heel veel mensen keihard werken en van Racing weer het Racing van vroeger willen maken. Daar willen wij vanuit de spelersgroep ons steentje aan bijdragen, te beginnen zaterdag tegen Hoboken.”

Lee Roy De Keersmaecker tijdens de supportersavond: