De “toekomst van Racing” sponsort zaterdag de matchbal

In elke wedstrijd van de eerste ploeg hebben we dit seizoen een schenker van de wedstrijdbal.

Voor de match van zaterdag tegen Berg en Dal geven kinderen van drie bestuursleden de aftrap. De bal wordt gesponsord door hun papa’s: Adriano Currenti, Nick Van Reydt en Kurt Verstraeten.

“Ik voed mijn kids Alexander (10) en Nicolas (7) op als echte Racingers”, zegt Adriano, verantwoordelijke van de commerciële cel.

“Nicolas speelt bij de U8 van Racing, terwijl Alexander niet zo dol is op voetbal. Maar hij komt wel graag naar Racing voor de sfeer, de mensen en het lekkere eten.”

“Allebei beseffen ze heel goed dat ze de 5e generatie Racingers in onze familie zijn en dat Racing in onze familie een speciale plaats inneemt. Wij staan als familie een beetje ten dienste van Racing.”

“Aangezien “het schenken van de matchbal” een kleine maar leuke financiële extra is voor de inkomsten van Racing en het de supporters dichter bij de club betrekt (zoals de familie van Jimmy Pootemans 2 weken geleden) vonden we het een leuk idee om onze kindjes de aftrap te laten geven.”

“Voor hen is het een leuke ervaring. Bovendien hopen we hiermee als bestuurders het goede voorbeeld te geven aan alle supporters: breng uw kinderen mee naar Racing! Wij zijn een warme familieclub, waar kindjes zich thuis voelen en amuseren. Hoe meer kinderen, hoe meer vreugde!”

Meisjes van 1 maand zijn ook al welkom

“Bij ons is het vooral mijn oudste zoon Ferre (5) die al beseft wat Racing is”, zegt Nick, verantwoordelijke van de financiële cel.

“Mijn andere zoon Rube (2) en dochtertje Fleur (8 maanden) zijn te jong om dat echt te beseffen, al komen ze allemaal al wel vaak mee naar wedstrijden.”

“Ferre zijn eerste match was enkele jaren geleden in Bornem, toen was hij nog geen jaar oud. Fleur was nog geen maand toen ze al meekwam zonder het echt te beseffen.”

“Ferre ziet trouwens overal Racing: een floodlight, een tribune en “dan zijn we altijd op de Racing”. Hij is al een kleine supporter, heeft een shirt, een sjaal en een trainingspak van Racing. En Rube, die moet nog maar een bal zien of hij trapt er tegen, dus dat komt zeker goed als toekomstig Racing-jeugdspeler.”

“Ferre en Rube zullen zaterdag mee oplopen. Voor de oudste is het de tweede keer. Hij ging 2 jaar geleden al eens mee het veld op tegen Branddonk, toen nog op de arm van Lothar Hens. Dat hij nu eens tegen die bal mag shotten op het veld van Racing zal hij super vinden.”

In de voetsporen van oom Kris (Verstraeten)?

De familie Verstraeten ademt en leeft Racing. Wie kent hen niet? Kurt Verstraeten vormt in het bestuur de link met de Racing Business Club. Zijn zonen Nash en Lennox staan te trappelen om ooit in zijn voetsporen te treden.

“Ik stam uit een Racing-familie pur sang. Mijn oudste zoon Nash speelt als op één na jongste telg van het geslacht-Verstraeten bij de U8 van Racing en hoopt ooit in de voetsporen van zijn oom Kris te treden en het dus ook tot het eerste elftal te schoppen”, zegt Kurt.

“Nash zette twee weken geleden het overwinningslied in voor de spelers na de winst op Oppuurs en kan ondertussen de vele Racing-songs moeiteloos meezingen. Nash verzamelde bij de seizoensstart trouwens alle handtekeningen van de spelers van de A-kern.”

“Als het van hem afhangt zou hij alle matchen van de eerste ploeg willen bijwonen, wat gezien zijn jonge leeftijd niet altijd evident is. Zijn favorieten dit seizoen zijn Dean Doncos, Thomas Weydisch, Nils Van Delm en Wout Kerckhofs. Maar eigenlijk zijn het allemaal helden voor hem.”

“Thuis speelt hij vaak de matchen na, samen met zijn kleine broer Lennox, die ondertussen ook al de Racing-microbe te pakken heeft.”

Adriano, Nick en Kurt: bedankt voor dit leuke initiatief en geniet zaterdag van het unieke aftrap-moment met jullie kids!

Ruimte voor externe advertenties: