De Racing-sprokkels: trainingen weer begonnen, iedereen aanwezig

Het nieuwe jaar is een feit. Leve 2022! Vandaag lanceren we de eerste Racing-sprokkels van een hopelijk vruchtbaar groen-wit jaar.

Er is nog altijd geen publiek toegelaten bij sportwedstrijden. Voetbal Vlaanderen beraadt zich maandag samen met de KBVB en de Waalse voetbalfederatie over juridische stappen om weer supporters in de stadions te krijgen.

Nog even recapituleren: de eerste speeldag na de winterstop in het weekend van 15 januari – Racing zou dan thuis spelen tegen Esperanza Pelt – is sowieso uitgesteld. De match wordt ingehaald in het weekend van 26 en 27 februari.

Als het verbod op publiek gehandhaafd blijft, zal ook de speeldag van 22 januari verschoven worden, naar het weekend van 17 april. Het Overlegcomité komt midden januari weer samen. Dus als dan geen versoepelingen aangekondigd worden, dan wordt er in de reeks van Racing ten vroegste pas weer gevoetbald in het laatste weekend van januari.

Vriendschappelijke wedstrijden en matchen voor de beloften en jeugd kunnen wel nog plaatsvinden. Maar uiteraard zonder publiek.

De eerste ploeg van Racing zal in principe een 2-tal oefenwedstrijden inlassen om het ritme weer op te pikken. Groen-Rood Katelijne en Melsele zijn de tegenstanders.

De trainingen zijn intussen al weer begonnen. De eerste ploeg kwam donderdag voor het eerst samen in het nieuwe jaar. Buiten Robbe Berben (geopereerd aan zijn knie) was iedereen aanwezig op het appel.