De laatste loodjes voor Ronny en Denise, vanaf januari baat Jurgen het chalet uit

Vanaf januari begint er in het chalet van Racing Mechelen een nieuw tijdperk.

Na hun jarenlange trouwe dienst achter de tapkranen gaan Ronny (Van Aeken) en Denise (Cornelis) na Nieuwjaar genieten van een verdiend Racing-pensioen.

Ronny en Denise hebben het chalet de voorbije jaren gratis en vrijwillig uitgebaat. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, ja zelfs tot ’s nachts in de vroege uurtjes. Niks was hen te veel.

Maar nu is het welletjes geweest. Ronny en Denise gaan het voortaan wat rustiger aan doen. Ze zullen nog naar Racing blijven komen, naar de matchen komen kijken en helpen waar ze kunnen.

Ronny en Denise in het chalet (lees verder onder de foto):

Racing-supporter Jurgen neemt na Nieuwjaar het roer over

Vanaf 8 januari neemt Jurgen Janssens de honneurs waar in het chalet. Jurgen zal dit voltijds doen.

“Het is iets waar ik echt naar uitkijk. Ik weet waar ik aan begin, aangezien ik een echte Racinger ben en ik al wat jaren ervaring heb in de horeca”, zegt Jurgen (34).

“Ik ben zelf begin jaren 90 op Racing beginnen te voetballen, bij de duiveltjes. Toen ik een jaar of 10 was, ben ik naar de matchen van de eerste ploeg beginnen te gaan. Samen met mijn broer, mijn opa, mijn oom. Onze familie zit vol met Racingers.”

“Mijn hoogtepunten als supporter? De derby’s in 3e klasse tegen KV, de bekercampagne tegen Beerschot, Zulte Waregem en Lierse en de matchen tegen Genk en Anderlecht, ook in de beker.”

“Ik ben jarenlang thuis en uit komen kijken. De laatste jaren was dat door privé-omstandigheden ietsje minder, maar ik ben de club altijd blijven volgen en pikte nog geregeld een match mee.”

Je hebt al wat horeca-ervaring, zei je?

“Ik heb 3 jaar lang café Stadion over de Racing uitgebaat. Ook daarna was ik nog actief in de horeca. Door corona heb ik voor een andere job gekozen, maar eigenlijk ligt die job me niet 100%.”

“Toen ik enkele weken geleden op de website van Racing las dat de club iemand zocht voor het chalet heb ik me meteen kandidaat gesteld. Aangezien ik een echt horecamens ben en Racing mijn favoriete club is, is dit de ideale combinatie.”

Wat zijn je plannen met het chalet?

“Ik wil eerst en vooral iedereen welkom heten. Of er ook KV-supporters welkom zijn? Jawel. Ik probeer als cafébaas iedereen overeen te laten komen. Dat heb ik altijd gedaan. Ik ken heel wat KV-fans. Ze mogen gerust een pintje komen drinken. Jeugdspelers, hun ouders, andere mensen: iedereen is welkom.”

“Het interieur van het chalet wil ik een beetje verjongen. Ik hoop tegen de opening op zaterdag 8 januari een pool-tafel te kunnen zetten en een darts-bord te hangen.”

“Als er voetbal op tv is, Champions League of competitie, dan hoop ik ook wat volk over de vloer te krijgen. We gaan daar leuke avonden van maken. Maar het is kort dag, want over een week of 4 is het al zover, en er is nog veel werk.”

Ga je elke dag kunnen opendoen?

“Ik zal open zijn van woensdag tot en met zondag. Op woensdag, donderdag en vrijdag van 17u tot 23u of 24u en in het weekend vanaf 8 uur tot wanneer de laatste man/vrouw naar huis is.”

“In het weekend zal ik hotdogs en broodjes aanbieden. Het is de bedoeling dat ik in de week de uitbating alleen doe. In het weekend zal ik hulp krijgen van vrijwilligers.”

“We gaan er samen iets moois van maken. Ik heb al veel voor de toog van het chalet gestaan, nu zal ik er veel achter staan. Het nieuws gaat al wat rond en ik heb al veel positieve reacties gekregen. Ik zal veel mensen vanaf het begin bij hun naam kunnen aanspreken, aangezien ik veel Racingers ken, en omgekeerd. Ik heb er een heel goed gevoel bij.”

Jurgen, heel veel succes met de uitbating vanaf 8 januari!

Ronny en Denise, een dikke merci voor wat jullie al die jaren als chalet-uitbaters gedaan hebben!