fbpx

De beloften verliezen van Wolvertem

Maandagavond was het alweer voetbal op OVK. De beloften moesten het opnemen tegen het Vlaams-Brabantse Wolvertem-Merchtem.

De eerste dreiging kwam van Racing-zijde: Lasha Zurabishvili besloot op  de doelman, de herneming was voor Savio Stoffels.

Na dit wapenfeit kreeg Wolvertem-Merchtem de ruimte om van verdediging naar aanval op te bouwen. Zo kreeg Sem Mpati enkele momenten om aan te leggen voor doel van Gianni De Ruysscher. Op het kwartier moest De Ruysscher Marnicq Vantomme van een doelpunt houden.

Ook Racing kreeg de mogelijkheid om de score te openen met Dean Malezsewski, in alle hevigheid van de strijd besloot hij op doelman Michiel Van Gijzeghem.

Met nog vijf minuten voor de boeg kreeg Mpati dan toch het leer voorbij De Ruysscher, 0-1.

In de tweede helft was het Jonas Perrault die de weg leek te openen naar het tweede doelpunt voor Wolvertem-Merchtem, maar hij dreef de bal te ver en de kans was verkeken.

De gelijkmaker hing in de lucht. Kevin Yagan trok tot tweemaal toe de eer naar zich toe, maar werd afgestopt.

Het was wel Wolvertem-Merchtem dat het betere spel op de mat legde en enkele waarschuwingsschoten loste.

Mathias Plas kopte de bal in doel, maar de vlag van de lijnrechter ging meteen de hoogte in voor buitenspel.

De executie bleef niet lang uit toen Mpati oprukte en Jonas Perrault de treffer aan bood, 0-2.

Was het in de 39e minuut in de eerste helft dat Racing een tegentreffer kreeg, dit gebeurde ook in de tweede helft met Ilias M’ Rabet: 0-3.

In de slotminuut kreeg Racing nog de 0-4 te slikken toen Vantomme eerst de paal trof en in de rebound de bal tegen zijn lichaam kreeg en zo scoorde.

De wedstrijdgegevens:

Racing Mechelen: Gianni De Ruysscher, Himanish Beynaerts (76’ Brian Vermeij), Lasha Zurabishvili, Dean Malezsewski, Arno Robert, Steffen Denruyter, Kevin Yagan (76’ Mohamed Ali El Ouali), Savio Stoffels, Thibault Borrens, David Olensky, Alessandro Pignoloni

KHO Wolvertem Merchtem: Michiel Van Gijzeghem, Mathias Plas, Marnicqo Vantomme, Alexi Joly, Sem Mpati (76’ Celal Karaçay), Inaki Rodriguez Iglesias, Bjorn Schoukens, Samuel Tonus (82’ Giorgi Adjamyan), Bob Asselberghs (46’ Ilias M’Rabet), Gilles Vanhaverbeke (80’ Mylan Van Hoof), Jonas Perrault

Doelpunten: 39’ Sem Mpati 0-1, 66’ Jonas Perrault 0-2, 79’ Ilias M’Rabet 0-3, 89’ Marnicqo Vantomme 0-4