De beloften behalen een overwinning tegen Betekom

Na de overwinning van het eerste elftal tegen Leopoldsburg was het maandag de beurt aan de beloften om op jacht te gaan naar de driepunter tegen Betekom.

Door de afwezigheid van coach Patrick Luckermans – wegens ziekte – namen Gui Cloostermans en Jiri Lambrechts de leiding van het team op zich.

De beloften hadden na de pandoering in de heenronde op het veld van Betekom nog wat recht te zetten. We waren amper 1’ ver wanneer Racing een eerste mogelijkheid had om op voorsprong te komen, Savio Stoffels zette een actie richting het doel van Betekom op, hij bediende de vrijstaande Dean Malezsewski die echter pal in de armen van doelman Arne Coosemans besloot.

Halverwege de eerste helft was het dan toch prijs voor Racing, Stoffels wist de bal af te snoepen van een aarzelende Betekomse verdediger en was doelman Coosemans te snel, de 1-0 was een feit. Het tweede doelpunt voor Racing liet niet lang op zich wachten. Alessandro Pignoloni zette Dean Malezsewski op pad naar het tweede thuisdoelpunt, doelman Coosemans werd omspeeld en de 2-0 stond op het scorebord.

Racing bleef op zoek gaan naar nog meerdere treffers, zo zag Stoffels zijn poging nipt naast doel verdwijnen.
In de slotfase probeerde Betekom nog om de aansluitingstreffer te maken, maar het schot van Michiel Hubrechts ging over het doel.

Racing leidde aan de rust met 2-0, een voorsprong die nog hoger had kunnen oplopen. Kon Racing deze voorsprong in de tweede helft vasthouden?

Betekom mocht zich gelukkig prijzen dat de scheidsrechter de ogen sloot voor een penaltyfout op Malezsewski.
Diezelfde Malezsewski probeerde enkele minuten later om een treffer mee te pikken, echter zinder succes. Vlak nadien was het dan toch opnieuw raak, opnieuw was het Stoffels die een doelpunt op zijn palmares mocht noteren.

Enkele ogenblikken later scoorde Betekom de aansluitingstreffer, na een inschattingsfout van Loic Aguilar Espinoza wist Aaron Van Leemputten te scoren.
Racing was gewaarschuwd en het stadion kon zich opwarmen aan een vrije trap van Yunus Ozturk die bal tegen de deklat knalde.

Aan de overzijde was het opnieuw spannend voor het doel van Espinoza. In eerste instantie kon hij de 3-2 voorkomen met de hulp van Karel Vermeulen, in de daarop volgende actie was het echter dan toch raak voor Betekom en dit via Nick Raeymaekers.

Met nog een kwartier voor de boeg had Racing nog een vierde treffer kunnen maken, Pignoloni was naarstig op zoek naar eigen succes, zijn uitbraak werd afgestopt door doelman Coosemans.
De scheidsrechter legde in de volgende aanvalsfase van Racing de bal op de penalty stip na een fout op Malezsewski binnen de zestien. Arno Robert zag zijn strafschop echter gestopt worden door doelman Coosemans.

Hierdoor voelde Betekom dat er nog iets uit de brand te slepen viel en kwam Racing nog goed weg in het slotkwartier.
In blessuretijd gaf de ingevallen Brian Vermeij nog de mokerslag aan Betekom.

Racing behield de drie punten thuis en nadert in het klassement tot op 2 punten van Betekom.

Racing Mechelen: Loic Aguilar Espinoza, Himanish Beynaerts, Karel Vermeulen, Dean Malezsewski, Arno Robert, Mohamed Ali El Ouali, Steffen Denruyter, Yunus Ozturk, Savio Stoffels ( 59’ Brian Vermeij ), Wekil Schierl, Alessandro Pignoloni

KAC Betekom: Arne Coosemans, Brent Laureys, Aaron Van Leemputten, Jonas Marien, Rigel Taeymans, Luca Nguyen, Stef Michiels ( 60’ Thibault Demeuse ), Michiel Hubrechts ( 46 Nick Raeymaekers), Lars Verrekt, Korneel Michiels, Jarno De Blick

Doelpunten: 23’ Savio Stoffels 1-0, 26’ Dean Malezsewski 2-0, 57’ Savio Stoffels 3-0, 31’ Aaron Van Leemputten 3-1, 67’ Nick Raeymaekers 3-2, 94’ Brian Vermeij 4-2