“De beker op Nijlen is voorbij, dit is een andere match”

Na de onverdiende 2-0 op Termien wacht zaterdagavond de tweede taak van Racing: een bezoek aan Nijlen. Trainer James Van Vaerenbergh blikt vooruit.

Racing morste op de openingsspeeldag met de kansen op het veld van Termien, voor het seizoen ingeschat als één van de titelfavorieten. In de eerste helft waren er mogelijkheden bij de vleet, maar de bal wilde er niet in.

Na de pauze kreeg groen-wit het deksel 2 keer op de neus. Zo ver willen James Van Vaerenbergh en zijn manschappen het zaterdagavond in Nijlen niet laten komen.

Coach, wat heb je je spelers dinsdagavond gezegd op de nabespreking van Termien?

“Dat we bij de tegendoelpunten positioneel niet juist stonden. We speelden een uur goed in organisatie en kregen zeker 5 à 6 goede kansen. Wederom was er te weinig efficiëntie. Op dit niveau straffen tegenstanders dat meteen af.”

Is er gretig getraind deze week, zijn de jongens gebrand op revanche?

“We hebben een normale trainingsweek achter de rug. Revanche is dikwijls een slechte raadgever. Ons uitgangspunt is sinds vorig jaar dit: wij willen élke wedstrijd winnen.”

Mogen we veranderingen verwachten in de basis tegenover vorige week?

“Dat zou kunnen (lacht).”

Wat is er blijven hangen van de 3-0 in de Beker van België op Nijlen?

“De beker is voorbij. Die match in Nijlen was in de voorbereiding, na ook nog eens een vermoeiende stage. Deze competitiematch is een andere wedstrijd, met een andere dimensie.”

“Nijlen is een ervaren ploeg met spelers die zeer goed op elkaar zijn ingespeeld. Het is ook een groep met een goeie mentaliteit en met jongens die zeer sterk zijn op stilstaande fases.”

Is iedereen beschikbaar, buiten de revaliderende Ledent en de met zijn heup sukkelende Zoubeir? 

“Ledent en Zoubeir zijn inderdaad nog een tijdje uit. Christophe Van Dorst heeft deze week na zijn lange blessure volledig kunnen meetrainen, maar de wedstrijd op Nijlen komt te vroeg.”

“Stein Stuyck is nog geblesseerd. Hopelijk kan hij volgende week aanpikken. Voor de rest heb ik een volledige kern ter beschikking.”

Racing, veel succes zaterdagavond in Nijlen!
Supporters, op post! De match begint om 19.30u.