Dave De Herdt voor de 3e ronde in de beker: “Benieuwd hoe ver we staan”

De wedstrijden volgen elkaar in de voorbereiding in een ijzingwekkend tempo op. Zondagnamiddag is Raeren-Eynatten te gast in het Oscar Vankesbeeckstadion.

In de 3e ronde van de Croky Cup speelt Racing opnieuw thuis.

Na overtuigende overwinningen tegen FC Schaerbeek en Sint-Job volgt met Raeren-Eynatten een eerste test voor Dave De Herdt en zijn spelers, want de club speelt – net als Racing – in 3e amateur.

Coach, zijn we klaar voor Raeren-Eynatten?

“Het is en blijft voorbereiding. Spijtig genoeg is het format van de beker zo gemaakt dat het onmogelijk is om als niet-profploeg ver te geraken.”

“Dus moeten we er ook niet meer van maken dan dat het is. We willen vast en zeker ver geraken, maar onze loting is niet van de minste…”

“Spelers die lichte kwaaltjes hebben, daar neem je geen risico mee nu. Maar Eynatten is een type-tegenstander waar we in deze voorbereiding nog niet tegen gespeeld hebben. Ik ben benieuwd hoe ver we staan en hoe de groep hiermee zal omgaan.”

Je hebt Eynatten vorige week zelf aan het werk gezien, wat is dat voor een ploeg?

“Een bijzonder sterke ploeg qua fysieke kracht en wedstrijdmentaliteit. Voetballend vond ik ze minder, maar dat maakt ze niet minder gevaarlijk.”

“Ze beschikken over veel lengte en kracht, in dat opzicht is het een voordeel om thuis te mogen spelen. Als we op verplaatsing hadden moeten spelen, was dit echt een zware klus geweest op het kleine veld van hen. Thuis zal het zaak zijn om ons eigen spel op te dringen en niet mee te gaan in de fysieke slag. Doen we dat niet, dan gaan we een zware middag tegemoet.”

Hoe staat het met geblesseerde/niet-fitte spelers?

“Ik ben heel blij – en ik houd hout vast als ik dit zeg – dat we eigenlijk nog geen blessures hebben.”

“Het klopt dat Ruben Smet enkel nog maar op Katelijne gespeeld heeft. Maar hij traint wel alles mee. Daar bovenop traint hij op de dagen dat er geen groepstrainingen zijn nog extra bij.”

“Hij sukkelt met enkele wervels in zijn rug. Niets ergs, maar hij moet zeer veel core trainen om de spieren errond te versterken. Het is bij onverwachte bewegingen dat hij er hinder van ondervindt. Maar ik vermoed dat hij binnenkort wel wedstrijden kan spelen.”

“Gregory Carrez heeft een trap geïncasseerd tijdens de wedstrijd op Boom en heeft een gekneusde wreef, maar ook hij heeft kunnen trainen.”

“Jens De Paepe heeft wat hinder aan zijn achillespees en daar moeten we voorzichtig mee omgaan. Het zou kunnen dat ik hem laat rusten komend weekend. Voor de rest is iedereen fit.”

Ben je tevreden over de voorbereiding tot nu toe?

“Zeer tevreden. De groep maakt het me echt moeilijk. En dan mag ik tijdens de beker nog 18 spelers selecteren…”

“Alles klopt. Er zijn spelers die me het leven niet makkelijk aan het maken zijn. Maar dat is goed en dat zal nodig zijn om de hoge verwachtingen in te lossen.”

“Het is zo dat ik momenteel aan de hand van de wedstrijd en het gameplan spelers kan selecteren. Als we bijvoorbeeld op Eynatten hadden moeten spelen, dan had de basisploeg er zondag anders uitgezien dan nu we thuis spelen. Ook voor de spelers zal dit wennen zijn. Zij zullen zich hier ook aan moeten aanpassen.”

“Toen we tegen Tienen slechts 45 minuten op niveau waren, vond ik dat we tegen Boom toch al 60 minuten meededen. We hebben Boom bij momenten pijn gedaan en vooral in de eerste helft hadden we wat pech met onze laatste pass. Maar er zit duidelijk progressie in ons spel. Er resten ons nog 3 weken om klaar te zijn voor de competitie. We kunnen dus nog wel wat verder puzzelen.”

Tot slot: wat vind je als Antwerp FC-fan van de transfer van Radja Nainggolan?

“Fantastisch! Het is een speler die echt bij de “Great Old” past. Al zal er een serieuze druk op hem rusten, want alle ogen gaan wekelijks op hem gericht zijn. Maar zowel voor Antwerp als voor de Belgische competitie is dit een schitterende zaak.”

Net zoals Racing een schitterende zaak is voor het Belgische voetbal. Bedankt coach, voor de vooruitblik en veel succes zondag!

Supporters op post! Klik op deze link en koop nu jouw ticket voor de bekermatch tegen Raeren-Eynatten.