Coach Greg voor Rupel Boom-Racing: “Een geladen derby-sfeer!”

Oef, eindelijk nog eens een normale week. Dat zullen veel spelers van onze 1e ploeg gedacht hebben na een drukke zomervoorbereiding en een mooi bekerparcours.

De wedstrijden hebben zich voor Racing de afgelopen weken en maanden opgestapeld. Vorige week moest groen-wit er nog drie in een week spelen.

Met een 3-0 tegen Wezel Sport zette Racing afgelopen zaterdag een punt achter die drukke periode. De volgende competitiewedstrijd is zondag, in Boom.

Een speciale match is het voor Greg Vanderidt en heel wat Racing-spelers met een Rupel Boom-verleden, zoals Ruben Smet, Max Van der Brempt, Jens De Paepe, Gregory Carrez, Nick Spaenhoven, Jaric Schaessens, Jonas Laureys, Dries Ventôse en Yasin Mrani.

Coach, heeft de relatieve rust deugd gedaan deze week?

“Eindelijk hebben we een “normale” trainingsweek achter de rug. Die was zowel fysiek als mentaal welkom.”

“Maar opgelet: de intensiteit en kwaliteit deze week op training waren meer dan goed, de overwinning tegen Wezel heeft ons daar zeker mee geholpen.”

Mogen we zondag opnieuw veranderingen in de selectie verwachten?

“Waarschijnlijk wel. We zullen weer proberen om de beste 11 in functie van de tegenstander op te stellen.”

“Rupel Boom is een volledig andere ploeg dan Wezel, met andere kwaliteiten, dus gaan we daar zeker rekening mee houden.”

Op wie kun je zondag geen beroep doen?

“Hatim Akarom heeft donderdag kunnen aansluiten met de groep. Nesta Vallez deed dat dinsdag al, met succes. Zij kunnen dus echt weer beginnen op te bouwen nu.”

“Alleen Quinten Van Steenwinkel is nog out, maar ook met hem gaat het de goede kant op. De geblesseerdenboeg raakt stilaan leeg…”

Wat betekent een terugkeer naar Rupel Boom voor jou persoonlijk? En voor de ex-Boomkes in onze A-kern?

“Elke ex-Boom-speler heeft in Boom een schitterende periode gekend en heeft er een lange passage gehad, wat toch iets wil zeggen.”

“Persoonlijk heb ik er mijn beste jaren beleefd in het nationale voetbal als trainer.”

“Het is een goede zaak voor Rupel Boom dat er eindelijk stabiliteit is na een moeilijke periode.”

“In ieder geval wordt het een wedstrijd die aan beide kanten met stip genoteerd staat. Daar doet iedereen het voor. Er zal strijd en passie zijn in een geladen derbysfeer!”

Succes zondag in Boom, Racing!

Info:
– de aftrap is om 15u
– er is geen buscombi
– Racing-fans parkeren op de Acacialaan
– ticket staantribune: 10 euro – ticket zittribune: 15 euro

Nuttige link:
koop hier koekjes van Jules Destrooper, ten voordele van de Racing-jeugdwerking

imoya