Coach De Herdt: “We hebben zorgen”

Vanavond speelt Racing zijn eerste thuiswedstrijd van 2020. Ternesse is de opponent.

Dave De Herdt en zijn jongens begonnen het nieuwe jaar vorig weekend met een overwinning in Kontich en willen die lijn straks doortrekken.

Coach, hoe blik je terug op de voorbije dagen?

“Met een dubbel gevoel, want het harde en soms vuile spel van Kontich heeft duidelijk zijn tol geëist.”

“Kurt Weuts, Kevin Eyeson en Gregory Carrez hebben niet of nauwelijks kunnen trainen door de trappen die ze hebben moeten incasseren.”

“De groep weet vanavond wel wat het plan is, maar het zal tot het laatste moment afwachten zijn welke spelers dit plan zullen uitvoeren.”

Op Ternesse won Racing in de heenronde pas helemaal op het einde. Uitkijken dus vanavond?

“Er zijn in deze competitie geen makkelijke wedstrijden, maar zelf kijk ik niet graag naar het verleden, omdat je daar toch niets aan kan veranderen.”

“Ik herinner me wel dat we op karakter een late gelijkmaker van Ternesse ongedaan maakten en zo uiteindelijk nog verdiend gingen winnen.”

“Sindsdien is er in Wommelgem veel veranderd door het trainersontslag. Het draait daar nu opmerkelijk beter. Hun spelers weten wat ze moeten doen en er zit een duidelijke lijn in.”

“Maar we kijken enkel naar onszelf. We gaan er 200% tegenaan en we zien wel wat er komt.”

Wie mis je vanavond?

“Kaj Knipping en Sabri Hmouda zijn geschorst. Verder zijn Eyeson, Carrez en Weuts dus twijfelachtig. Vooral Kurt is een twijfelgeval.”

“Het zal afwachten zijn tot net voor de aftrap om voor deze jongens te beslissen. Want het zijn niet van de minste. Neem daarbij ook onze geschorste spelers en je weet dat we zorgen hebben.”

Lille blijft winnen en leidt met 8 punten voorsprong. Geloven jullie nog in de titel?

“Natuurlijk, al beseft iedereen dat we niet veel meer mogen laten liggen.”

“Ik kijk enkel naar onszelf, en de groep heeft dit nu ook begrepen. We begonnen de competitie met 3 op 9. Momenteel hebben we 6 op 9 en doen we dus beter.”

“In de eerste periode pakten we 20 op 30. Als we nu in de volgende 2 thuiswedstrijden 6 op 6 halen, hebben we 22 op 30.”

“Maar nogmaals: niet vooruitkijken, maar week na week het beste van onszelf geven en dan zullen we wel zien waar we uitkomen.”

“Ik hoop dat de supporters dit ook beseffen en net zoals wij alles geven de komende 12 wedstrijden.”

Supporters, vanavond op post op OVK!
Aftrap: 20u

Ruimte voor externe advertenties: