Carrez: “Nu een mooie affiche tegen een andere traditieclub”

Gregory Carrez speelde tegen Lille een sterke wedstrijd. Met zijn assists en goal lag hij mee aan de basis van een verdiende kwalificatie in het bekerduel.

“In de eerste helft hebben we de ruimtes niet optimaal benut. We kwamen zelfs achter, maar met de 2-2 net voor de rust kregen we opnieuw een boost”, zegt Gregory.

“In de tweede helft waren we de betere ploeg, met heel mooie goals tot gevolg. We slikten iets te makkelijk tegengoals, maar dat gaat er wel uit. Als we zo blijven werken, komt dat in orde.”

Nooit getwijfeld dat het goed zou komen?

“Neen, ik heb nooit getwijfeld. We speelden het balletje goed rond, ik dacht nooit dat we in de problemen zouden komen.”

“Het niveau gaat immers in stijgende lijn. We hadden 5 maanden niet gevoetbald toen we aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen konden beginnen.”

“Dan moet je er gewoon even inkomen. Onze tweede helft vorige week tegen Kalken was al beter dan onze eerste helft en daarop hebben we tegen Lille voortgebouwd. Stapje per stapje bouwen we op voor de competitie.”

Hoe voel jij je?

“Ik trainde in de luwe maanden wel individueel en later met de groep, maar dat is nog altijd iets anders dan een match spelen. Hoe meer matchen je speelt, hoe beter ik word.”

“Ik voel me hier echt heel goed op Racing, want ik heb hier een voetballende ploeg gevonden en dat ligt me echt enorm.”

“Mijn doelpunt is daar een bewijs van. Ik zag een gaatje en wilde de bal doorsteken naar Dean Doncos, maar toch besloot ik plots om zelf te trappen. Het schot vloog mooi binnen.”

Ken jij onze volgende opponent, La Louvière Centre?

“Ik ken het La Louvière van vroeger, dat was een moeilijk bespeelbare ploeg. Maar het is nu een heel andere ploeg, dat is dus koffiedik kijken.”

“Maar het is sowieso een mooie affiche, tegen een andere traditieclub, en het is gewoon leuk om nog verder in de beker te kunnen spelen.”

“Dat zij 2 reeksen hoger spelen dan wij maakt niet uit. In de beker kan alles gebeuren, zeker nu alles in 1 wedstrijd beslist wordt en ook zeker nu we opnieuw thuis mogen spelen. Met onze ploeg moeten we gewoon ons eigen spel blijven spelen.”

Het was een leuke avond, ook voor de fans. Genoten van de ambiance?

“Ja! Er was heel veel sfeer. Door de coronamaatregelen mag er voorlopig minder volk binnen dan anders, maar toch was er veel ambiance. Dat is leuker dan voor 50 man te spelen. Die ambiance geeft een boost.”