Carrez beloont het geduld van de fans en schenkt Racing de zege

Opdracht volbracht: met een 1-0-overwinning tegen Lille United blijft Racing in de running voor een eindrondeticket.

Racing nam het tegen Lille op zonder een hoop geschorste en geblesseerde spelers, waardoor het voor Kevin Van Haesendonck eens te meer puzzelen geblazen was.

Maar van kopzorgen was bij Racing in de openingsfase absoluut niks te merken. Groen-wit gooide er vanaf het begin volop de beuk in, met heel wat loepzuivere kansen tot gevolg.

Als het na 20 minuten 2-0 of zelfs 3-0 was geweest, had Lille niks kunnen zeggen. Ventôse kreeg misschien wel de beste mogelijkheid, maar de bezoekende keeper redde.

De bal ging er niet in en dus kwam Lille gaandeweg wat beter in de wedstrijd. Zo moest ook Racing-doelman Goossens een paar keer goed tussenbeide komen.

Net voor de rust dreigde Racing een laatste keer met een vrije trap van Schaessens en haalde Versteeven nog uit met een knal, die onder de voet van de Lilse doelman bleef steken.

Ook in de tweede helft bleef Racing naar het verlossende doelpunt zoeken. Lille trok een muur op en de thuisploeg beukte (soms met de moed der wanhoop), maar vond geen gaatje in de afweer.

De minuten tikten snel weg en intussen was het ook opletten voor een fatale bezoekende counter. Gelukkig kwam die er niet, want Lille kon zelf niet voor grote dreiging zorgen.

Toch werd het geduld van het Racing-publiek beloond toen Mrani en Carrez op links een snelle aanval in elkaar boksten en Carrez aan de rand van de 16 de trekker kon overhalen: een schot in de verste hoek, de ontlading in de tribunes was enorm.

1-0, die voorsprong gaf Racing niet meer uit handen en daardoor blijft onze 1e ploeg in de running voor een eindrondeticket. Volgende week zondag speelt Racing zijn voorlaatste match van het seizoen, op het veld van Overijse.

Doelpunt: 90′ Carrez 1-0

Racing speelde met: Goossens, Laureys (69′ Mayanga), Guldix, Knollenburg, Mrani, Schaessens (76′ Van Steenwinkel), Heyvaert, Van der Brempt (65′ Hmouda), Ventôse, Carrez en Versteeven.