“Bornem kwam ons zeggen dat we verdienden om te winnen”

De 0-0 tegen Bornem is een vertekend beeld van de realiteit. Racing beukte een hele match lang, versierde kansen, maar verkwanselde ze. James Van Vaerenbergh moest lijdzaam toekijken hoe de bal niet in het net wilde rollen.

Coach, hoe kijk je terug op deze goeie wedstrijd van Racing?

“In de eerste helft hadden we enkele goeie kansen, maar we benutten ze niet. In de tweede helft was het hetzelfde. Defensief hebben we weinig tot niks weggegeven, wat op zich positief is tegenover de vorige matchen.”

“We hebben van de mensen van Bornem felicitaties gekregen. Ze zeiden dat we altijd hadden moeten winnen. Op zich is dat tof om te horen, maar we kopen er niks mee. Want om te winnen, moet je scoren en precies dat hebben we niet gedaan. Ik zou liever slecht spelen en winnen.”

Wat kun je doen aan dat gebrek aan efficiëntie?

“Ik denk dat het voor een groot stuk met vertrouwen te maken heeft. Het is niet één speler die kansen kreeg, neen: het zijn er verschillende. Vorig seizoen scoorden we merkelijk makkelijker. Zodra die eerste goal valt, gaat het misschien weer lopen en ziet het er anders uit.”

“Fysiek zijn we tot het einde van de match blijven gaan. Deze brilscore heeft dus niks met een gebrek aan fysiek te maken, het is veeleer een mentale kwestie.”

“Neem een Christophe Van Dorst. Die miste de hele voorbereiding en is fysiek dus nog niet 100%, maar stond vanavond in de basis en speelde met een schitterende mentaliteit. Als je er je hoofd voor legt, kun je ver geraken. Als iedereen dat de voorbije weken ook gedaan had, hadden we misschien ook al meer punten gehad.”

“Conditioneel waren we in orde op Tienen, Leopoldsburg en nu tegen Bornem. Het zit in het “kopke”. Net zoals op het moment dat we eens een tegendoelpunt slikken. Dan zijn we vaak eventjes de pedalen kwijt, merkten we de afgelopen weken. Dat is wellicht eigen aan een jonge groep.”

Hoe reageerde de jonge groep na afloop van de match in de kleedkamer?

“Teleurgesteld. Je verdient te winnen, maar doet het niet. Anderzijds: iedereen heeft alles gegeven.”

“Dondo vroeg zelfs zijn vervanging aan, want hij zat stikkapot. Niet onlogisch als je ziet hoe die jongen weer gewerkt en gelopen heeft. Ik kan niemand iets verwijten, het enige dat we vanavond niet gedaan hebben is een doelpunt maken.”