Bittere nederlaag voor Racing tegen City Pirates

Racing is er woensdagavond niet in geslaagd de drie punten thuis te houden. City Pirates had genoeg aan twee (halve) kansen om drie keer te scoren.

Na de bekermatch op THES voerde coach Greg Vanderidt enkele veranderingen door in zijn team. Zo keerden onder meer Alan Mayanga en Senne Goossens terug in de basis.

Racing, zonder de geblesseerde Dries Ventôse, Sabri Hmouda, Nesta Vallez en Hatim Akarom, dicteerde met knap combinatievoetbal de wet in de eerste helft.

Toch was het City Pirates dat bij zijn eerste aanval in de wedstrijd na 7 minuten op 0-1 kwam.

Groen-wit trok er zich niks van aan en bleef vrank en vrij voetballen. Miste Mayanga eerst nog van dichtbij, wat later dribbelde de spits in de 16 de defensie van City Pirates op een hoopje en mikte hij de bal beheerst in de verste hoek, 1-1.

Ook daarna bleef Racing dominant. City Pirates kon het niet belopen, terwijl de thuisploeg kans na kans creëerde.

Iets voor het halfuur scoorde Racing een tweede keer. Een schot van Jonas Laureys ketste via de lat in doel, maar de lijnrechter noch de ref hadden dat gezien. Zo bleef het 1-1.

Net voor de rust kreeg Racing opnieuw de uitgelezen kans om op voorsprong te komen toen de bal op de stip ging. Laureys zette zich achter de bal, maar zijn trap ging hoog over.

Zo gingen beide teams met 1-1 de kleedkamer binnen.

In de tweede helft bleef Racing drukken, maar de schaarse kansen die City Pirates verzamelde, eindigden een voor een in het Mechelse doel.

Met een klutsgoal kwamen de Antwerpenaren op 1-2 en net nadat een poging van Jens Heyvaert op de lat was geëindigd, vloog een afstandsschot van City Pirates in de kruising: 1-3.

Maar nog gaf Racing zich niet gewonnen. Invaller Arne Knollenburg kopte Racing in de slotfase op 2-3. Het publiek ging er nog eens achter staan, maar hoe hard groen-wit ook probeerde, een derde doelpunt zat er niet in.

Zo eindigde de partij op 2-3. Zuur, duur en vooral onnodig puntenverlies voor Racing, dat zaterdagavond op OVK met Wezel Sport een kans krijgt om deze kater door te spoelen.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Mrani, Guldix, Heyvaert (82′ Knollenburg), Carrez (76′ Van der Brempt), Schaessens, Laureys (64′ Versteeven), Mayanga

Gele kaart voor Racing: De Paepe