Beloften halen uit op het veld van Houtvenne

De reserven van Racing hebben met 3-9 gewonnen op het veld van Houtvenne.

Racing had het moeilijk in de beginfase van de wedstrijd, er kwam meer dreiging van de thuisploeg onder aanvoering van de opkomende Cas Troosters.

Tot scoren kwam Troosters echter niet, net als Brick Wauters. Racing hield aardig stand.

Halverwege de eerste helft kende doelman Loic Aguilar Espinoza een ongelukkig moment en ging de bal op de stip na een fout op Troosters. De penalty werd omgezet door Thibeau Caes, 1-0.

Racing kon de scheve situatie rechtzetten voor het rustsignaal weerklonk: tot tweemaal toe slaagde Dean Malezsewski erin om doelman Jonas Vanhoef te verslaan (1-2). In amper 2 minuten tijd stond Racing op voorsprong.

De tweede helft was geen minuut oud toen Malezsewski weer had toegeslagen, het voorbereidende werk kwam van Kevin Yagan.

Het enige weerwerk voor het doel van Racing was een poging van Troosters: kans verkeken over het doel van Espinoza.

Bijna een uur was er gespeeld toen Alessandro Pignoloni de lijn werd afgestuurd en Malezsewski de 1-4 kon binnentikken.

Houtvenne kon twee minuten later de 2-4 maken via Tjardo De Graef. En het derde doelpunt van Houtvenne liet niet lang op zich wachten, met Brick Wauters die met scherp raak trof.

Aan de overzijde liet doelman Jonas Vanhoef zich verrassen door een schot van Mohamed Ali El Ouali: zo werd het 3-5.

De veer leek gebroken bij Houtvenne en Pignoloni pikte ook zijn doelpunt mee: 3-6.

Malezsewski beleefde opnieuw een paar dolle momenten en slaagde erin om nog twee doelpunten te scoren, waardoor het 3-8 werd.

Kevin Yagan mocht niet ontbreken en tekende in de slotfase van de wedstrijd voor de 3-9.

Zo beleefden de supporters een avondje met 12 doelpunten waarvan Malezsewski er de helft van voor zijn rekening nam.

KVC Houtvenne: Jonas Vanhoef, Brent Wauters (36’ Seppe Vleugels), Ben De Winter (80’ Sen Verbraecken), Kasper Melis, Jochen Solia, Brick Wauters, Thibeau Caes (75’ Brent Verlinden), Tjardo De Graef, Jasper Janssens, Cas Troosters, Joran De Munter (60’ Michiel Verboven)

KRC Mechelen: Loic Aguilar Espinoza, Abdikaafi Ahmed Mohamed, Karel Vermeulen, Dean Malezsewski, Arno Robert, Mohamed Ali El Ouali, Kevin Yagan, Abdirashid Ahmed Mohamed, Sean Ceulemans, Wekil Schierl, Alessandro Pignoloni

Doelpunten: 23’ Thibeau Caes (penalty) 1-0, 37’ Dean Malezsewski 1-1, 38’ Dean Malezsewski 1-2, 46’ Dean Malezsewski 1-3, 59’ Dean Malezsewski 1-4, 61’ Tjardo De Graef 2-4, 65’ Brick Wauters 3-4, 72’ Mohamed Ali El Ouali 3-5, 77’ Alessandro Pignoloni 3-6, 83’ Dean Malezsewski 3-7, 86’ Kevin Yagan 3-8, 87’ Dean Malezsewski 3-9