Ambities uitgesproken op de fandag: “5e plaats, en dan kan alles”

Zondag vond de (uitgeregende) fandag plaats op Racing. In de namiddag werden de spelers een voor een voorgesteld en kwamen Greg Vanderidt en Marc Ghys aan het woord.

Welke ambitie heeft Racing dit seizoen? Dat was de vraag die elke keer terugkeerde en waar vrij unaniem op gereageerd werd: de top 5.

“We zitten in onze voorbereiding op schema, alles verloopt goed”, opende coach Greg Vanderidt een dag na de 1-3-overwinning op het veld van 1e nationaler Cappellen.

“De oefenwedstrijd op Cappellen hebben we gewonnen met goed voetbal, maar ik wil het enthousiasme toch een beetje temperen. We stonden fysiek al iets verder dan Cappellen, dat heeft zeker ook een rol gespeeld.”

“Verder weten we nog dat we ook vorig jaar een heel goeie voorbereiding hadden, dus gaan we nu moeten zorgen dat we de lijn langer kunnen doortrekken. Het is een kwestie van “taperen”.”

“We hebben 4 keer gewonnen, van provincialers en Cappellen, maar we moeten bescheiden blijven. Het is vanaf 13 augustus dat we er moeten staan, in onze eerste wedstrijd in de beker. En niet voor even, maar voor een hele tijd.”

Wat is jou als coach de voorbije weken het meeste opgevallen?

“Dat we een zeer evenwichtige kern hebben, dat we versterkt zijn in de breedte, dat we technisch sterker geworden zijn en dat we vooral veel snelheid bij hebben. We kunnen nu ook in verschillende systemen spelen.”

“Ik hoop ook dat alle spelers zullen inzien dat het seizoen heel lang zal duren en dat concurrentie nodig is. We kunnen het ons niet veroorloven om onderweg spelers te verliezen aan een dipje. We hebben iedereen nodig en moeten zo lang mogelijk op ons sterkst blijven.”

Welke ambitie mogen we hebben, mogen we dromen van promotie?

“Als Racing moét je ambitie hebben. Als je naar Racing komt, dan weet je dat als speler ook.”

“Maar we zijn niet de enige met ambitie. Als ik andere clubs in onze reeks bekijk, dan merk ik dat bepaalde clubs serieus geïnvesteerd hebben, vooral de Limburgse clubs. En Jong KV Mechelen zal ongetwijfeld ook weer sterk voor de dag komen…”

“Er zijn in onze reeks gewoon veel ambitieuze clubs die de stap naar 1e nationale willen zetten.”

“Het zou dus niet realistisch zijn om te zeggen dat Racing los kampioen zal spelen. Ik heb vorig seizoen, in mijn eerste jaar hier, ook meteen vastgesteld dat elke ploeg tegen ons speelt alsof hun leven ervan afhangt.”

Marc Ghys: “Spelers pikken alles snel op”

Sportief manager Marc Ghys trad Greg Vanderidt bij: Racing is sterker geworden en doet het voorlopig prima in de voorbereiding.

“De maand juni heeft heel veel nut gehad. Toen is er goed getraind op Racing en daar plukken we nu al een beetje de vruchten van.”

“Tot nu toe verloopt alles goed. De spelers pikken alles snel op, op training en in de wedstrijd.”

Hoe blik je terug op vorig seizoen?

“We hebben gezegd dat we stap voor stap zouden gaan in ons eerste seizoen in 2e amateur.”

“We zijn op de 10e plaats geëindigd, dat was okay. Misschien hebben we thuis een paar punten weggegeven, maar op het einde van de rit was het goed.”

“We zijn nooit in de problemen gekomen als nieuwkomer in de reeks. En als Mechelaar blik ik natuurlijk met veel plezier terug op de twee derby’s: dat waren twee fantastische overwinningen.”

Waar mag Racing de lat leggen volgens jou?

“We zijn versterkt, niet alleen in de spelerskern, maar ook in onze sportieve en medische staf. We hebben er bijvoorbeeld een heel goeie kine bij.”

“Als we de 5e plaats kunnen halen, is dat de volgende stap die we zetten.”

“Als je voor die 5e plaats speelt, is de kans groot dat je een periodetitel pakt of in de eindrondeplaatsen eindigt. En dan is er veel mogelijk…”

François De Keersmaecker hoorde de uitleg van Greg en Marc met veel voldoening. De voorzitter sloot de namiddag af met een dankwoord aan alle aanwezigen.

“En ik zou ook nog eens alle fans willen oproepen om zeker een abonnement te kopen, want die abonnementen leggen mee de basis van onze financiële zekerheid”, besloot de voorzitter.

Lees ook:
koop hier jouw abonnement voor 2023-2024