Abonnee Francis krijgt tweede cadeau: “Racing is op de goede weg”

Na elk 100e abonnement trakteren Dave De Hetdt en zijn spelersgroep de abonnees op een leuk cadeau. De eerste twee gelukkigen mogen (gratis) hun auto laten poetsen.

Omdat we intussen de kaap van 100 abonnees overschreden hebben, zijn ondertussen de eerste lotingen gebeurd.

De eerste gelukkige was Dirk Neefs, die als 23e een abonnement voor het seizoen 2020-2021 kocht. De tweede gelukkige is Francis Elshoecht, hij schafte zich als 48e een abonnement aan.

Francis, hoe ben je op Racing verzeild geraakt?

“Mijn vader was supporter van Racing. Vanaf mijn 8 à 9 jaar gingen wij af en toe naar een match van Racing kijken. Ik speelde graag voetbal en ben begonnen dicht bij huis, bij de kadetten van FC Zemst. Op een avond stond meneer Wouters zaliger aan de deur met de vraag aan mijn vader of ik niet voor Racing mocht komen spelen. Ik kon onmiddellijk mee op voetbalkamp naar Poitiers.”

“Ik heb dan van de kadetten tot juniors bij Racing gespeeld, samen met heel wat mannen die het tot de eerste ploeg geschopt hebben. Zondagochtend zelf spelen en in de namiddag gaan kijken naar de Racing: het was een mooie periode.”

“Net voor mijn 18e verjaardag weigerde FC Zemst echter om mij nog langer af te staan aan Racing. Toen was er immers nog geen sprake van het arrest-Bosman. Ik heb dan nog 10 jaar voor FC Zemst gespeeld, 2 jaar voor Verbroedering Hofstade – met onze huidige kiné Herwig Vergucht – en tenslotte 2 jaar voor FC Eppegem, eveneens met Herwig.”

“Omdat ik dikwijls op zondag speelde ben ik gedurende 14 à 15 jaar niet meer naar Racing kunnen gaan kijken. Maar na de match informeerde ik steeds direct naar het resultaat van Racing.”

“Ik ben op mijn 32ste gestopt met competitievoetbal en ik ben vanaf dan opnieuw naar mijn geliefde Racing komen kijken. In die periode begon Racing ook op zaterdagavond te spelen. Sindsdien heb ik elk jaar trouw mijn abonnement gekocht of … gekregen.”

“Ik verjaar op 14 juli, dé periode voor de start van de verkoop van abonnementen. Elk jaar ging mijn echtgenote dan zelf een abonnement kopen in het secretariaat bij Vic Vandesande en nadien bij Dirk Verschueren. Dikwijls had ik dan zo mijn abonnement met het nummer 1. Mijn cadeau was dan een lege schoendoos, met daarin mijn abonnement!”

“Zodra de kalender bekend is, worden de wedstrijden op een kalender in de keuken aangeduid. Zo weet mijn vrouw dat ze die dag geen vrienden moet vragen of een reis boeken. Zelfs onze vrienden weten dat ze ons dan niet moeten uitnodigen.”

Wat zijn jouw absolute hoogtepunten en dieptepunten in al die tijd dat je naar de club komt kijken?

“In die 50 jaar dat ik op Racing kom, heb ik al héél wat hoogtepunten maar helaas ook minder fraaie dingen meegemaakt.”

“Als belangrijkste hoogtepunten onthoud ik zeker de 2 derby’s tegen de kakkers, waar Slachke de 0-1 binnenkopt en de laatste minuten waarin we terugkomen tot 2-2. Daarnaast ook de strafschop van Clepkens, waardoor Zulte Waregem uit de beker van België gewipt wordt na een ware thriller.”

“Een andere gebeurtenis die me bijblijft is de uitzege op Staaien waar we met Benny Wijnstekers met 0-2 gingen winnen. Ik was met mijne maat toevallig in het thuisvak terechtgekomen. Bij de 0-1 waren er twee ‘zotten’ die zonder nadenken omhoogsprongen tussen duizenden Sint-Truiden-aanhangers. Bij de 0-2 zijn we wijselijk onbeweeglijk blijven staan.”

“En natuurlijk was er ook de uitzege op Daknam, de laatste match die we gingen winnen met 2-3. Ik was na de match op het terrein geraakt maar ik had in mijn euforie niet opgemerkt dat aan de overzijde de politie haar honden had losgelaten! Ik heb dan de sprint van mijn leven gelopen en ben met bebloede handen uiteindelijk toch weer over de hekken geraakt. Ik vergeet waarschijnlijk nog vele andere voorvallen die mij superblij hebben gemaakt.”

“Minder fraai waren de nooit waargemaakte beloften: Pauwels Trafo, de Georgiërs, de Mexicanen, en nog andere plannen om de club nieuw leven in te blazen en uiteraard de degradaties van de laatste jaren.”

“Verder was het te vroege heengaan van onze voorzitter Monne Phlips, een man met een hart van goud, een ander dieptepunt. Ik heb jaren bij hem vakantiewerk gedaan. Toen we naar eerste klasse promoveerden heb ik twee maanden op de Racing vertoefd om de afsluitingen te plaatsen.”

Waar kunnen we je meestal treffen op OVK?

“Ik kom al jaren samen met mijn vriend – oud-keeper van FC Zemst Jef Nijs – naar de Racing. Hij koopt ook steeds trouw zijn abonnement voor de middentribune. Vanuit de middentribune heb je een uniek zicht over het veld. We zitten juist naast onze voorzitter François De Keersmaecker en Marc Ghys.”

“Links van ons zit de familie van Wout en Bram Kerckhofs, mijn zoon heeft nog samen met hem gewerkt. Racing-icoon Johan “Scholle” en zijn charmante echtgenote zitten ook vaak bij ons.”

Denk je dat de club weer op het juiste spoor zit?

“Toen ik hoorde over de plannen van het nieuwe bestuur dacht ik eerlijk gezegd aan de vorige loze beloftes. Maar het tegendeel is nu al bewezen. Racing is onder het bewind van het nieuwe bestuur op de goede weg, een dikke pluim voor wat al verwezenlijkt is.”

Wat verwacht van je van het nieuwe seizoen?

“De gerichte aankopen laten het beste verhopen voor het nieuwe seizoen.”

“Ik vraag eigenlijk maar een ding: we zitten weer in nationale waar Racing thuishoort we moeten zorgen dat we daar kunnen blijven. Gelukkig zijn we nu financieel gezond en kunnen we langzaam bouwen aan een mooie toekomst.”

“Ten slotte wens ik nog een woord van dank te richten aan de trainer en spelers voor dit mooie initiatief. Het is eigenlijk de eerste keer dat ik iets win in mijn leven. Ik zeg al jaren tegen mijn vrouw: “Als ik ooit de Lotto win, gaat er een deel naar de Racing”. Ik hoop alleen dat mijn vrouw dit niet leest (lacht)!”

Heb jij jouw abonnement al gekocht? Koop het nu online: klik hier!