fbpx

Racing pakt koppositie na winst tegen Koersel

Een week na het behalen van de periodetitel moest Racing deze namiddag aan de bak tegen hekkensluiter Koersel.

De partij werd met een minuut stilte ter nagedachtenis van de woensdag overleden Pascale De Cock voorafgegaan.

Na amper één minuut was het eerste doelpunt reeds een feit, Wout Kerckhofs kopte de thuisploeg op voorsprong. Nadien ging Racing op zoek naar een tweede treffer, maar het lukte maar niet, het was integendeel Koersel dat net voor het halfuur de gelijkmaker kon optekenen, Verbeeck was de schutter van dienst. Lang konden de bezoekers hiervan echter niet genieten, in de 35ste minuut bracht Van Der Zyp Racing terug op voorsprong.

Net na de hervatting kon Weuts de geruststellende 3-1 op het scorebord zetten. De partij verwaterde wat nadien, het was wachten tot de 81ste minuut wanneer  – de tijdens de rust ingevallen – Ventôse de 4-1 eindstand via een magistrale trap kon binnentrappen.

Door het gelijkspel van KFC Diest op Berlaar-Heikant komt Racing nu alleen aan de leiding in het klassement.

Racing speelde met: Bielen, Van der Zyp, Guldix, W.Kerckhofs, B.Kerckhofs, Heyvaert, Hmouda, Van der Brempt (64’ Robert), Carrez, Doncos (46’ Ventôse) en Weuts (75’ Van Delm).

Gele kaarten voor Racing: Hmouda en Ventôse.

De resultaten en de tussenstand in de reeks van Racing.