Racing Retro: 1 jaar geleden won Racing de topper in Lille

In een nieuwe aflevering van Racing Retro keren we één jaar terug in de tijd.

Midden februari 2020 speelde Racing de topper van 1e provinciale Antwerpen in het Balsakker-stadion van Lille.

Het sterke Lille stond op kop, met 8 punten meer dan Racing. Het was voor groen-wit dé kans om de kloof te verkleinen en de titelstrijd nieuw leven in te blazen.

Al voor de wedstrijd zorgden de talrijk meegereisde Racing-fans voor een geweldige sfeer.

Gedragen door die ambiance trok Racing het initiatief in de partij meteen naar zich toe. Rond het kwartier resulteerde dat in een eerste doelpunt: een afstandsschot van Carrez vloog over de doelman mooi in de winkelhaak.

Even later was het bijna 0-2 toen – opnieuw – Carrez alleen voor doel opdook, maar jammer genoeg op de thuisgoalie besloot.

De thuisploeg kon een  paar keer lichtjes dreigen, maar bracht groen-wit niet echt in de problemen. Even voor de pauze was er nog een scherpe counter van Racing die net niet kon afgerond worden.

Na amper 5 minuten in de tweede helft kon Doncos een snelle aanval succesvol afronden: de 0-2 was een feit. Lille ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar doelman Hofmans kwam telkens gevat tussen.

Met nog 10 minuten op de klok scoorde de thuisploeg dan toch. Maar een paar ogenblikken later maakte Carrez er op de counter – met een geweldige plaatsbal – 1-3 van. Het Racing-vak ontplofte!

Door deze overwinning verstevigde Racing zijn 2e plaats en naderde het tot 5 punten op KFC Lille.

Achteraf dankten de spelers, de technische staf en het bestuur de meegereisde fans op sociale media voor hun onvoorwaardelijke steun.

Tot een echte titelstrijd zou het niet meer komen, want enkele weken later werd de competitie stilgelegd door de algemene lockdown in ons land. Eind maart raakte bekend dat zowel Lille als Racing rechtstreeks promoveerden naar 3e amateur.

We pikten deze wedstrijd uit voor onze Racing Retro, omdat Racing dit weekend opnieuw tegen Lille zou spelen, ditmaal in het Oscar Vankesbeeckstadion. Aangezien de competitie door de coronapandemie geannuleerd is, verschuift het duel naar de competitie 2021-2022.