fbpx

Neem deel aan de Racing-Valentijnsactie: bestel nu uw liefdes-schotel

Racing lanceert zijn Valentijnsactie met een keuze tussen een vlees en/of kaasschotel en een aanbod aan wijnen en honingbieren.

Bestellen kan tot en met woensdag 10 februari online via webshop.racingmechelen.be/valentijnsactie. Het afhaalmoment zal op zaterdag 13 februari plaatsvinden op OVK, de uren worden later nog gecommuniceerd.

  • De kaas- en vleesschotel kosten 24 euro per schotel en zijn voorzien voor 2 personen.

De kaasschotel is een assortiment van zachte en harde koemelkse kazen, geitenkaas en blauwe kaas.

De vleesschotel is samengesteld uit een assortiment van gekookte en gedroogde hammen, Italiaanse salami, filet de York en wildpaté met confituur.

Voor de drank heb je de keuze uit 5 wijnen en 4 honingbieren van WallaBieke.

  • De wijnen:

Almenkerk Lace  Sauvignon Blanc – 2019 Elgin Zuid-Afrika (12 euro)
Wijn van het Vlaamse echtpaar Joris en Natalie uit Oostduinkerke die 15 jaar geleden naar Zuid-Afrika verhuisden. De wijn is fruitig en floraal, maar bezit toch de kenmerkende eigenschappen van Elgin’s koele klimaat. Een elegante structuur en mineraliteit. Perfect als aperitief, bij elk visgerecht en bij romige kazen.

Almenkerk Lace  Red Blend  – 2015 Elgin Zuid-Afrika (12 euro)
Blend van Syrah, Merlot, Cabernet franc, Cabernet Sauvignon, Malbec en Petit Verdot. De druiven worden individueel gevinifieerd en tot 23 maanden op vat gerijpt. Van elke soort  selecteert de Vlaamse wijnmaker Joris Van Almenkerk de vaten om  de beste fruitexpressie te krijgen. Het perfecte glas rode wijn en – indien lichtjes gekoeld – de ideale partner bij kaas.

Echapeé Gourmande Cabernet Sauvignon – Merlot 2018 Languedoc Frankrijk (9 euro)
Klassieker uit het zuiden van Frankrijk, rijpe zijdezachte tannines in de mond met aroma’s van kers, aardbei en cassis. Licht getoast en aangenaam vlot bij kaas en vleesschotels.

Echapeé Gourmande Chardonnay 2019 Languedoc Frankrijk (9 euro)
Jonge, frisse en pittige alleskunner uit de Côtes de Thongue. De lichte houten toets geeft meer volume aan de wijn. Gele appel, peer en gegrilde amandelen geven de nodige frisheid om de ideale partner te zijn bij een kaasbordje.

Rondeur Apassimento 2017 La Grange Languedoc Frankrijk (12 euro)
Lichtzoete rode wijn, blend van Syrah, Grenache en Mourvèdre, gerijpt in houten vaten. De wijn heeft aroma’s van zwarte bes, kers, pruim, framboos, rozijnen, peper, vanille, cacao, tabak, rozemarijn, tijm en violet. Deze wijn heeft een lange afdronk. Mooi bij blauwe schimmelkazen.

  • De honingbieren van WallaBieke (2,50 euro per fles)

Meer info: wallabieke.be/honingbier-2/

Wallabierke (Classic)
Ingrediënten: water, gist, vier speciaal-mouten, hop (Target & Sterling) en Wallabiekes honing
Uitzicht: oranje amber, met mooie wandklevende dikke witte schuimkraag
Geur: fruitig, toetsen van ananas, fruitgebak en citrus, alle aroma’s zijn met elkaar verweven
Smaak: volmondige en volle fruitige, kruidige aanzet met een zachte bitterheid in de afdronk

WallaBierke Tripel
De Tripel-variant van het originele WallaBierke heeft een intensere concentratie van dezelfde ingrediënten zodat de bitterzoete toets wat meer geaccentueerd wordt.

WallaBierke Citriodora
Op basis van het origineel WallaBierke, een kruidige variant met een wat frisser karakter. Met de meest pure citroenverbena van lokale producenten.

WallaBierke Apple Edition
Dit biertje combineert de lekkerste lokale appelsapjes met de Buggenhoutse honing.