“70 minuten goed meegedaan tegen team uit 1e amateur”

De tweede oefengalop, tegen Heist uit 1e amateur, heeft Dave De Herdt positief gestemd.

Hoewel Racing nipt verloor (0-1) was de score niet wat we onthielden van deze wedstrijd.

Racing werkte vooral een goeie wedstrijd af, zo zag ook T1 Dave De Herdt.

“Ik ben tevreden. Je mag niet vergeten dat we tegen een van de betere ploegen uit 1e amateur van afgelopen seizoen gespeeld hebben”, zei Dave na de partij.

“We hebben 70 minuten goed meegedaan, de organisatie was in orde. We hadden geen veelvoud aan kansen, maar dat hoeft ook niet. Ik denk dat de beste kans in de eerste helft zelfs voor ons was, voor Kurt Weuts.”

“Gaandeweg verloren we in ons middenveld wat balvastheid, mede een beetje door de vele wissels. Daardoor kwamen we wat sneller onder druk te staan, maar zelfs voor de 0-1 kregen we nog een prima kans, via Doncos.”

Racing was niet dominant in zijn spelopvatting, bewust?

“Inderdaad, we hebben een beetje on-Racings gespeeld: wat hangen, het initiatief wat afgeven. Maar ook dat moeten de jongens leren, want dat zal misschien wel eens gebeuren dit seizoen tegen een aantal tegenstanders.”

“Af en toe moesten we de counter nog wat beter uitspelen, want soms leden we nog iets te makkelijk balverlies. Maar kom, het is pas onze 2e wedstrijd, daar kan ik nu niet over klagen.”

Na 6,5 maand zagen we nog eens een wedstrijd op OVK. Hoe beleefde je dat?

“Ik was blij dat ik na al die tijd nog eens kon binnenwandelen door de grote poort van Racing, maar eigenlijk moeten we nu de emoties opzijschuiven, want de bekermatch tegen Kalken komt eraan.”

“En daarna begint de competitie. Het is nu zaak om stap voor stap vooruitgang te boeken.”

Baren enkele blessures jou zorgen?

“Kaj Knipping hebben we halfweg de eerste helft moeten wisselen. Het lijkt  opnieuw de hamstringblessure die hij vorig seizoen 2 keer had, maar voor een diagnose is het nog even afwachten.”

“Wout Kerckhofs heeft last van zijn knie. De dokter zegt dat het niet al te erg is, maar voor alle zekerheid wachten we de MRI van zaterdag af om te zien dat het geen meniscusprobleem is.”

“Met Bram Kerckhofs heb ik geen risico’s genomen met het oog op de volgende matchen. Dit was het moment voor Yaron Coen om zich op de rechtsachter eens te tonen.”

Hoe ziet de rest van de week eruit?

“Vrijdagavond trainen we op Groen Rood Katelijne, waar we nu al enkele weken ons kamp hebben opgeslagen. Zaterdagochtend trainen we dan op ons hoofdveld. Zondag begint het avontuur in de beker van België.”