20-jarige rechtsachter Dean Alaers tekent voor 2 jaar bij op Racing

De A-kern voor 2022-2023 telt ook volgend seizoen enkele jonge gezichten. Eén ervan is Dean Alaers, die afgelopen seizoen trouwens al volop meetrainde met de eerste ploeg.

Dean Alaers is 20. In de voorbereiding van het seizoen 2021-2022 maakte hij zijn opwachting in de A-kern. Hij speelde mee in de oefenwedstrijden en deed verder competitieritme én ervaring op bij de beloften van groen-wit.

Nu hij een tweejarig contract heeft ondertekend bij Racing zit Dean op hete kolen om zich bij groen-wit verder te ontwikkelen als voetballer.

Maar wie is Dean Alaers eigenlijk?

“Ik ben in Tremelo, waar ik van afkomstig ben, op mijn 7e beginnen te voetballen. Daarna heb ik 10 jaar in de jeugd van Lierse SK gespeeld, tot die club failliet ging”, zegt Dean.

“Na dat faillissement heb ik de overstap gemaakt naar Betekom, waar ik 3 seizoenen vertoefd heb. Sinds vorig jaar ben ik actief voor Racing.”

“Mijn overstap naar Racing is er gekomen, omdat Werner De Smet, de hulptrainer van de beloften, mijn papa kent. Mijn papa (Timothy Alaers, nvdr) heeft heel zijn jeugd in Mechelen gewoond, vlak bij Racing, en heeft er jaren in de jeugd en ook in de eerste ploeg gespeeld.”

“Je mag dus zeggen dat het Racing-zijn bij ons in de familie zit. Ik ben zelf al mijn hele leven Racinger. Thuis aan tafel gaat het veel over Racing. Toen ik de kans kreeg om voor Racing te spelen, beschouwde ik dat als een heel mooi aanbod en iets heel speciaals.”

“Ik heb samen met mijn papa een rondleiding gekregen toen ik hier aankwam en hij heeft een traantje moeten wegpinken in de kleedkamer. Het was een heel emotioneel moment voor hem: op Racing is er nog niks veranderd en dan ging ik er spelen. Het was heel fijn om dat moment met hem te kunnen beleven.”

Dean als kleine snaak met Racing-shirt (lees verder onder de foto):

Een offensieve rechtsachter

Dean Alaers is een rechtsback, al is hij opgeleid als linksback. “Ik ben rechtsvoetig, ik ben vrij snel en ben aanvallend ingesteld. Toen Willem Loman vorig seizoen na enkele weken plots stopte bij Racing is het oog van de club op mij gevallen, omdat er dus ineens een plaats vacant was.”

“Ik heb in de voorbereiding van vorig seizoen minuten gekregen in alle oefenwedstrijden. Voor de ploegstage en de ploegfoto was ik net te laat, maar ik heb me wel snel een volwaardig lid van de A-kern gevoeld. Het hele seizoen door.”

“Ik heb één wedstrijd op de bank gezeten, op Zwarte Leeuw, en voor de rest speelde ik alle matchen met de beloften, waar ik aanvoerder was. Of ik nu snel minuten wil krijgen in de eerste ploeg? Ik wil vooral stappen zetten en groeien. Wat daar uit volgt, zien we wel.”

Het coachen zit Dean in het bloed

Op zijn 20e klinkt Dean al zeer matuur en tegelijk leergierig. “Voor mezelf is het een topseizoen geweest. Ik heb vooruitgang gemaakt als speler en als mens. Ook zonder speelminuten voor de 1e ploeg is alles prima verlopen in mijn ontwikkeling.”

“Als je dan ziet dat we kampioen zijn geworden, dan zegt dat veel over de sterkte van onze groep. Ik ben ook qua ambiance in een super-groep terechtgekomen en heb me ongelofelijk goed geamuseerd.”

Dean combineert het voetbal op Racing met studeren. “In Leuven volg ik de richting Lichamelijke Opvoeding-Bewegingsrecreatie. In die richting wil ik later een job zoeken, als coach of begeleider.”

“Ik ben iemand die graag in en met een groep werkt en stuurt. Zo heb ik tijdens mijn periode bij Betekom twee jaar als jeugdtrainer gewerkt van de U10. Ik vond dat plezant, met die gasten bezig zijn en hen coachen…”

Dean, proficiat met jouw contract voor 2 jaar op Racing en veel succes volgend seizoen!